Elevii gimnaziului din Făleștii Noi, raionul Fălești, decid unde vor fi investiți banii școlii
Social 28 octombrie 2019, 17:40 | 6890

Elevii gimnaziului din satul Falestii Noi, raionul Falesti, lanseaza propriile proiecte, care in opinia lor ar rezolva problemele zilnice de la scoala. Unii isi doresc o parcare pentru biciclete, altii - ore de robotica. Directorul institutiei de invatamant, Ion Jitari, spune ca in asemenea mod vrea sa incurajeze fiecare elev.

Forfotă mare în holul gimnaziului din Făleștii Noi. Elevii acestei instituţii de învăţământ au lucrat săptămâni bune asupra unor proiecte care, în opinia lor, le vor face viața mai ușoară, dar și mai frumoasă. Astfel, unii dintre ei își doresc o parcare pentru biciclete în curtea gimnaziului, iar alții - să fie organizate ore de robotică.

Părinţii sunt încântați de ideile copiilor lor. Astfel, cei mici sunt mereu ocupați și învață ceva nou, afirmă adulţii.

Directorul gimnaziului din Făleștii Noi ne-a spus că este primul eveniment de acest gen, dar nu și ultimul. Iniţiativa are scopul de a motiva elevii să se implice activ în viața școlii prin găsirea unor soluţii la problemele existente. În gimnaziul din Făleștii Noi învață 332 de copii. Mulți dintre ei vin cu autobuzele școlare din șapte localități din apropierea acestui sat. 

Opinia ta contează. Comentează!