Procesul de fermentare a vinului poate face victime! Câteva persoane au solicitat ambulanța după ce s-au intoxicat

Procesul de fermentare a vinului poate face victime! Câteva persoane au solicitat ambulanța după ce s-au intoxicat

15487 de solicitări a înregistrat în ultima săptămână Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Potrivit datelor statistice, trei dintre acestea au fost în legătură cu intoxicațiile cu dioxid de carbon, gaz toxic puternic emanat în procesul de fermentare a vinului, fără culoare și fără miros, care pătrunde în organism pe cale respiratorie.

Gazul este mai greu decât aerul, de aceea se lasă jos la suprafața solului, unde formează concentrații foarte înalte, mai ales în încăperile fără ventilație.

Astfel, la Stația AMU Sud au intervenit două solicitări: un bărbat de 89 de ani din raionul Cahul și un bărbat de 50 de ani din raionul Taraclia, care ulterior a fost transportat la spitalul raional.

La Stația AMU Nord a fost înregistrată o solicitare în raionul Fălești. Un bărbat de 82 de ani s-a intoxicat cu dioxid de carbon, în urma procesului de fermentare a vinului. Victima a fost transportată de urgență la instituția medicală de profil.

Reguli de respectat

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă cetățenii să respecte toate regulile cu strictețe, și anume:

1. Nu intrați în încăperile în care are loc procesul de fermentare a vinului, ce nu au o ventilație corespunzătoare!

2. Nu intrați în încăperile în care fermentează vinul fără a anunța pe cineva care poate interveni rapid!

3. Nu intrați nepregătit în încăperea în care exista deja o victimă!

În situații de risc, cetățenii sunt îndemnați să solicite ajutor la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.