Prețul imobilelor din Otaci a crescut
Social 9 iulie 2019, 20:55 | 1546

In cateva zile, autoritatile de la Chisinau vor decide cati bani le vor da sinistratilor de la Otaci, al caror bloc s-a prabusit partial, luna trecuta, pentru ca ei sa-si cumpere locuinte noi. Prim-ministrul Maia Sandu a declarat dupa sedinta de astazi a Comisiei pentru Situatii Exceptionale ca exista o problema - pretul imobilelor in aceasta localitate a crescut substantial intre timp.

Autoritățile discută situația creată cu specialiștii, care evaluează costurile apartamentelor, dar și cu locatarii care au rămas pe drumuri, după ce blocul în care stăteau s-a prăbușit. Comisia de experţi a stabilit că preţul mediu al unui apartament cu două camere este de 212 mii de lei, iar cu trei - de 277 de mii de lei.

Totodată, în aproximativ 15 zile, specialiștii Universității Tehnice a Moldovei vor veni cu un verdict în privința blocului aflat în apropierea celui care s-a prăbușit pe 19 iunie. Atunci se va decide dacă va fi demolată și această clădire sau nu. După ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, prim-ministrul Maia Sandu a mai declarat că vor fi alocate 99 de mii 130 de lei pentru produse alimentare destinate sinistraților din Otaci. 

Opinia ta contează. Comentează!