Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

27 Ian. 2019 / 09:06

Salvatorii au intervenit în mai multe situaţii de tractare a mijloacelor de transport

În ultimele 24 de ore, salvatorii şi pompierii au intervenit în 13 situaţii de deblocare şi tractare a mijloacelor de transport pe traseele şi drumurile din ţară. Cele mai importante intervenţii au avut loc în raioanele Anenii Noi, Dubăsari, Căuşeni, Rezina, Ştefan Vodă, Bălţi, dar şi Criuleni. La moment, toate drumurile din ţară sunt practicabile şi se circulă în condiţii de iarnă, iar toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanenţă de către administratorii drumurilor şi după necesitate se intervine.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), sâmbătă, la ora 15:00, de către angajaţii IGSU şi ai S.A. Drumuri, a fost luată decizia de a sista temporar circulaţia pe traseul R-29, tronsonul dintre satele Constantinovca-Zolotievca-Troiţa Nouă, unde din cauza poleiului şi gheţuşului traseul era dificil.

Totodată, de către efectivele gărzilor Unităţii salvatori şi pompieri Anenii Noi şi Unităţii salvatori şi pompieri Căinari, cu patru autospeciale au fost efectuate lucrări de tractare a două microbuze în care se aflau trei persoane, iar angajaţii S.A. Drumuri au curăţat şi împrăştiat material antiderapant pe partea carosabilă, ulterior către ora 16:00, a fost permis accesul pe traseu pentru circulaţia transportului.

De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în localitatea Cocieri (Dubăsari), unde din cauza accesului dificil spre un pacient cu fractură, ambulanţa nu reuşea să ajungă. Pompierii au ajutat serviciul medical pentru ca să poată transporta pacientul în siguranţă la spital. Intervenţii similare au avut loc la Căuşeni şi Bălţi.

Potrivit IGSU, pentru lichidarea consecinţelor situaţiilor de risc, pe parcursul ultimelor 24 de ore au activat peste 160 de salvatori cu 41 de autospeciale de intervenţie.

Conform informaţiei Administraţiei de Stat a Drumurilor, la lucrările de împrăştiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă, sunt implicate peste 420 de unităţi de tehnică cu mai mult de 800 de muncitori, fiind împrăştiate circa 2364 de tone de material antiderapant.

Comentarii