Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Ştiri / Social

11 Ian. 2019 / 09:10

Pe drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă

La moment în republică traseele naţionale, cât şi accesul spre localităţi sunt practicabile, în jumătatea de sud şi centru a ţării se circulă în condiţii de iarnă, iar pe drumuri s-a format gheţuş, conform informaţiei Administraţiei de Stat a Drumurilor şi subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Potrivit IGSU, pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii şi pompierii au intervenit în mai multe situaţii de deblocare şi tractare a autoturismelor blocate.

Angajaţii IGSU au intervenit în ultimele 24 de ore pe traseul Chişinău-Cimişlia, unde au reuşit să deblocheze un autocamion şi o maşină care au derapat din cauza gheţuşului. Tot de intervenţia salvatorilor a fost nevoie ieri în apropierea satului Alava (Ştefan Vodă) pentru tractarea unui microbuz şcolar în care nu se aflau copii. Alte lucrări au foste efectuate la Sângerei şi Criuleni, iar la Bălăbăneşti pompierii au preluat un bărbat în vârstă de 56 de ani şi l-au transportat până la ambulanţă pentru ca să poată primi îngrijiri medicale.

Potrivit Ministerului Economiei şi Infrastructurii, pe drumurile naţionale se efectuează lucrări de patrulare şi combaterea lunecuşului, iar circulaţia rutieră pe drumurile naţionale este asigurată. Până la această oră, în procesul tehnologic au fost antrenate peste 200 de utilaje speciale, mai mult de 1630 de tone de material antiderapant şi circa 300 de muncitori rutieri.

Conform datelor operative colectate de la furnizorii de energie electrică, în urma precipitaţiilor nu au fost înregistrate deconectări de la livrarea cu energie.

În contextul avertizărilor meteo de Cod Galben de ninsori pentru ziua de astăzi, 11 ianuarie, Ministerul Economiei şi Infrastructurii atenţionează pietonii şi conducătorii auto să fie prudenţi în trafic, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicatoarele rutiere. Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se deplaseze cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, să păstreze o distanţă mai mare între automobile, astfel încât să reuşească manevra de frânare şi să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor. Oamenii sunt rugaţi să fie precauţi şi să asculte mesajele autorităţilor, iar în situaţii de urgenţă să apeleze Serviciul 112.

 

 

Comentarii