Când ar trebui să schimbi antigelul mașinii ca să n-ai probleme

Când ar trebui să schimbi antigelul mașinii ca să n-ai probleme

Este imposibil ca motorul unui automobil să facă față temperaturilor scăzute din anotimpul rece dacă nu este protejat de către lichidul numit antigel. Totuși, în timp, acest lichid își pierde din proprietăți și înlocuirea lui devine necesară. Operațiunea de înlocuire poate fi efectuată de către orice șofer, fără să fie nevoie de un drum la service.

Antigelul este lichidul care protejează motorul împortiva înghețului, supraîncălzirii și coroziunii. Acesta face un circuit închis între propulsor, de unde preia caldura și între piesa numită radiator, acolo unde aceasta este cedată, scrie playtech.ro.

Totuși, odată cu trecerea timpului, antigelul își pierde considerabil din proprietăți. De exemplu, dacă un antigel nou are ca punct de fierbere o valoare situată la peste 130 de grade Celsius și îngheață la aproximativ -60 de grade, în timp, după câțiva ani de folosire, aceste valori scad și lichidul își pierde din eficiență. Antigelul este însă considerat un lichid destul de longeviv și necesită o schimbare o dată la patru-cinci ani.Antigelul trebuie diluat

De cele mai multe ori, la introducerea antigelului în sistemul de răcire, acesta trebuie diluat cu apă distilată, în diverse proportii, în funcție de cerințele producătorului. Indicațiile necesare procentului de diluare pot fi găsite pe fiecare ambalaj în parte.Nu verifica punctul de îngheț în vasul de expansiune

Niciodată punctul de înghet al unui antigel nu ar trebui să fie verificat după ce a fost completat în vasul de expansiune, întrucât rezultatul poate fi viciat. De asemenea, acesta nu trebuie verificat cu motorul pornit întrucât poate da rezultate înșelătoare.

Punctul de îngheţ al antigelului se măsoară cu un densimetru (indicator care permite să celui ce-l folosește să calculeze densitatea pe litru a uleiului și să îi determine puritatea). Totodată, specialiștii în domeniul mecanicii spun că mărcile de antigel nu ar trebui amestecate.

Antigelul se găsește în comerț sub diferite culori: albastru, roșu, verde, etc.

Antigelul poate fi folosit și vara

Mulți dintre mecanicii auto recomandă folosirea antigelului și pe perioada verii, chiar dacă temperaturile sunt ridicate. Se pare că antigelul protejează instalaţiile de rugină şi creşte temperatura de fierbere a lichidului de răcire. Atunci când nivelul de răcire scade considerabil, temperatura motorului creşte cu rapiditate, mai ales în zilele căldureoase, ducând la arderea garniturii de chiulasă.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.