Musca la arat! Primăria capitalei a lansat ruta de troleibuz spre Trușeni, Constantin Țuțu încearcă să-și atribuie meritele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primăria capitalei a lansat azi noua rută de troleibuz, nr. 34, „Chișinău – Trușeni”, pe care vor circula 5 unități noi, asamblate la Chișinău, dotate cu propulsie autonomă. Deputatul democrat Constantin Țuțu însă încearcă să-și atribuie anumite merite, menționând că „le-a promis oamenilor”, iar ei „au început a simți că fac parte din Municipiul Chișinău”. Totodată, acesta le mulțumește tuturor celor care „au avut încredere” în el și „împreună” au reușit să ducă la bun sfârșit „și acest proiect”.

„Trușeniul a mai făcut astăzi un pas spre ceea ce trebuie să fie cu adevărat o suburbie a capitalei Republicii Moldova. Sunt bucuros și mândru în același timp pentru că am putut contribui la acest proiect, iar astăzi am lansat ruta de troleibuz, Chișinău-Trușeni. Eu le-am promis oamenilor din Trușeni că voi face tot posibilul pentru ca ei să nu mai fie tratați de către autoritățile municipale ca fiind de mâna a doua. Oamenii din Trușeni trebuie și sunt deja tratați cu respect și în sfârșit ei au început a simți că fac parte din Municipiul Chișinău. Le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și împreună am reușit să ducem la bun sfârșit și acest proiect”, a scris democratul Constantin Țuțu pe pagina sa de Facebook unde a pus și câteva poze de la lansarea noii rute de troleibuz.

În poze însă nu apar și reprezentanții municipalității, care de fapt a lansat noua rută de troleibuz. Potrivit unor informații, Constantin Țuțu ar urma să candideze pe Circumscripția uninominală nr. 33, care include suburbiile Băcioi, Codru, Durlești, Sângera și Trușeni, la funcția de deputat în Parlament.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, prezent la evenimentul de lansare a rutei de troleibuz, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a declarat că asigurarea cu transport a satului Trușeni a fost o problemă majoră pentru localitate, din cauza fluxul mare de pasageri spre capitală în orele de vârf. „Știam despre problema transportului spre Trușeni, fiindcă am vizitat localitatea de mai multe ori în calitate de viceprimar. Astfel, am decis că în mod prioritar, aceste 5 troleibuze noi, vor fi puse pe linia Chișinău – Trușeni”, a menționat edilul capitalei.

La rândul său, Dorin Ciornîii, șef al Regiei transport electric Chișinău, a precizat că noile unități de transport vor circula între orele 05:35 – 22:00, cu un interval de 10 minute în orele de vârf. Troleibuzele vor circula cu autonomie (fără rețea de contact), de la Calea Ieșilor până la str. 27 August din satul Trușeni. Costul proiectului este de 1,2 milioane de euro.

Unităţile de transport de pe ruta nr. 34 au o autonomie de 20 km, consum redus de energie, sistem de aer condiționat, podea joasă și rampă de acces pentru persoanele în scaun rulant.

Ruta de troleibuz nr. 34, „str. Ciuflea – comuna Trușeni”, va circula conform următorului itinerar:

Tur: str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Calea Ieșilor, statul Trușeni (str. 27 August);

Retur: statul Trușeni (str. 27 August) – Calea Ieșilor, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Ciuflea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...