Studiu: Suplimentul alimentar care poate preveni atacul de cord

Studiu: Suplimentul alimentar care poate preveni atacul de cord

Studii referitoare la efectele celor mai consumate suplimente alimentare s-au încheiat cu rezultate contradictorii. Potrivit cercetătorilor, în doze mari, uleiurile de pește și vitamina D au efect benefic asupra reducerii riscurilor de atac de cord. Însă rezultatele variază în funcție de pacient, scrie Digi24.

Este vorba despre uleiul de peşte şi vitamina D. Cercetări finanţate de guvernul american arată că, în doză obişnuită, acizii graşi omega 3 din uleiul de peşte nu au niciun efect în prevenirea cancerului. Nici a problemelor cardiovasculare grave.

Pentru doze mari, însă, au fost observate beneficii în reducerea riscului de atac de cord, un rezultat valabil în cazul persoanelor aflate deja sub tratament pentru reducerea colesterolului.

În ceea ce priveşte vitamina D, nu s-a observat niciun efect în reducerea incidenţei problemelor cardiovasculare sau a cancerului, dar pare să ajute la prevenirea metastazelor. Aici sunt însă necesare mai multe cercetări, spun oamenii de ştiinţă.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.