Presedintele Trump a vazut de aproape distrugerile facute de cel mai ucigator incendiu din istoria statului California. Bilantul se apropie de 80 de morti si continua sa creasca.
Cel mai recent bilant indica 79 de morti si aproape 1.300 de persoane disparute. Orasul californian Paradise a ars aproape complet iar cei 27.000 de locuitori au fugit în multe cazuri doar cu hainele de pe ei.
O parte dintre ei au gasit adapost în tabere pentru sinistrati, dar cei mai multi au apelat la refugii improvizate. Unii traiesc într-o tabara de corturi, amenajata în parcarea unui hypermarket, lânga ruinele fumegânde ale orasului Paradise.
Din cauza conditiilor precare, printre sinistrati au început sa izbucneasca epidemii. În jur de 800 de persoane prezinta simptomele unei infectii cu norovirus, scrie CNN. De asemenea, aerul din zona a devenit toxic.
Parca „a coborât iadul pe pamânt”, spun supravietuitorii, îngroziti de tot ce au vazut. Autoritatile vorbesc despre cele mai mari focuri din ultimii o suta de ani. Printre cei care au avut de suferit se numara si românii care traiesc în acest stat.
Flaviu Pop, român din California: „Au fost locuinte în care oamenii au trebuit sa fie evacuati si efectiv au fost spulberate. Multi oameni si-au pierdut casele, proprietatile, masina, tot ce a fost de valoare si au trebuit sa plece.”
Presedintele Trump a vazut de aproape distrugerile facute de cel mai ucigator incendiu din istoria statului California. L-au însotit guvernatorul în functie, dar si guvernatorul ales. Fumul degajat de incendii îneaca, în continuare, cea mai mare parte a nordului Californiei, inclusiv în orase unde nu ajuns pârjolul.
Incendiul numit Camp Fire, cel mai distrugator din istoria Californiei, arde în continuare. Pompierii au reusit sa-l lichideze doar în proportie de 50 la suta.