/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 830. Zelenscki acuză China, iar Scholz îl amenință pe Putin. Crește numărul crimelor de război

Apple şi Samsung, AMENDATE cu milioane de dolari

missing
24 octombrie 2018, ora 21:27

Împotriva Apple şi Samsung au fost demarate mai multe anchete la nivel mondial, însă autoritatea pentru concurenţă din Italia este prima care a decis să impună o amendă.

“Societăţi din grupul Apple şi din grupul Samsung au adoptat practici comerciale incorecte”, a specificat Autoritatea pentru concurenţă din Italia.

Unele update-uri software pentru telefoanele Apple şi Samsung “au provocat grave disfuncţionalităţi şi au redus semnificativ performanţele, accelerând astfel procesul de înlocuire”.

Samsung i-a obligat pe proprietarii de smartphone-uri Note 4 să instaleze o versiune a sistemului de operare Android prevăzută pentru noul model, Note 7, provocând astfel probleme proprietarilor unor modele mai vechi de smartphone-uri care nu erau adaptate să ruleze noua versiune.

La fel şi în cazul Apple, care a obligat proprietarii de smartphone-uri din seria iPhone 6 să instaleze sistemul operaţional dezvoltat pentru modelul iPhone 7, iar ulterior şi un update software pentru acest sistem, ceea ce a provocat utilizatorilor probleme similare cu cele întâmpinate de proprietarii de telefoane Samsung.

Apple a mai fost amendat şi pentru că nu a reuşit să ofere clienţilor informaţii clare cu privire la modul în care să menţină sau eventual să înlocuiască bateriile telefoanelor.

Apple a recunoscut anul trecut că anumite programe software pentru iPhone au avut ca efect încetinirea performanţelor anumitor telefoane, din cauza problemelor provocate bateriilor, dar a dezminţit că a scurtat intenţionat durata de viaţă a unui produs.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram