I-a venit randul si lui Vlad Plahotniuc. Vicepredintele PD a fost audiat astazi de procurori in dosarul Bancii de Economii.
Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generala, Plahotniuc a dat depozitii despre fraudele din sectorul bancar. Tot pentru astazi a fost citat si liderul PSRM, Igor Dodon. Acesta insa nu s-a prezentat la audieri, motivand ca s-ar afla in afara tarii. Saptamana trecuta in dosarul BEM au fost audiati si fostii premieri Iurie Leanca si Chiril Gaburici, dar si alti fost si actuali demnitari. Procurorii incearca sa afle cum au disparut 13 miliarde de lei din trei banci moldovenesti. Acum principalul invinuit in dosar este primarul de Orhei, Ilan Shor.
Vezi mai jos comunicatul:
"Deputatul Vladimir Plahotniuc a fost citat si audiat astazi de procurorii anticoruptie in cadrul investigatiei extinse pe cazul Bancii de Economii. Tot pentru astazi a fost citat si deputatul Igor Dodon care însa nu s-a prezentat, motivând ca se afla în afara tarii. Parlamentarii au fost citati pentru a da depozitii în dosarul privind fraudele din sectorul bancar. Saptamâna trecuta, fostii prim-ministri ai Republicii Moldova Iurie Leanca si Chiril Gaburici, precum si ex-presedintele Comisiei parlamentare economie, buget si finante Veaceslav Ionita au fost audiati în dosarul BEM.
De asemenea, au fost audiati si viceguvernatorul Bancii Nationale, Ion Sturzu, ministrul Finantelor, Anatol Arapu, presedintele Comisiei de ancheta privind situatia din sistemul financiar-bancar, Marcel Raducan, actualul ministru al Justitiei Vladimir Grosu, vicepresedintele Parlamentului Liliana Palihovici, deputatul Oleg Reidman, fostul ministru al Finantelor Veaceslav Negruta, precum si fostul sef al Comisiei Nationale a Pietei Financiare Artur Gherman.
În prezent, directorul adjunct al Agentiei Proprietatii Publice si fostul viceministru al Economiei sunt recunoscuti în calitate de banuiti în dosarul BEM. Acestia sunt suspectati de neglijenta în serviciu, exprimata prin îndeplinirea necorespunzatoare a atributiilor pe parcursul perioadei iulie-august 2013, care a generat pierderea pachetului majoritar de actiuni al statului în Banca de Economii.
Procurorii continua actiunile de urmarire penala în cadrul investigatiei extinse, dispuse de Procurorul General, vizînd fraudele din sectorul bancar comise în diverse perioade ale administrarii institutiei financiare, persoanele care au realizat aceasta administrare, actiunile/inactiunile autoritatilor si institutiilor publice de diferit rang."