Comisia Europeană a numit 39 de experţi în cadrul Grupului la nivel înalt pentru combaterea fenomenului „fake news”. Unul e din România
Comisia Europeană a numit, în urma unui proces de selecţie public, 39 de experţi în cadrul grupului la nivel înalt constituit pentru a contribui la dezvoltarea unei strategii la nivelul Uniunii Europene în vederea combaterii fenomenului ştirilor false (''fake news'') şi a dezinformării în mediul online, se arată pe site-ul oficial al instituţiei, scrie Agerpres.
Grupul la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării din mediul online este alcătuit din reprezentanţi ai societăţii civile, platforme social media, organizaţii mass-media, jurnalişti, dar şi persoane din mediul academic.
Profesor doctor Madeleine de Cock Buning din cadrul Universităţii Utrecht, specializată în proprietare intelectuală, drepturi de autor şi legislaţie mass-media, a fost nominalizată la funcţia de preşedinte al acestui Grup.
Grupul la nivel înalt va oferi consultanţă Comisiei Europene cu privire la fenomenul răspândirii conţinutului fals, definind rolurile şi responsabilităţile părţilor relevante, evaluând dimensiunea internaţională şi riscurile şi formulând recomandări în vederea extinderii sau introducerii de noi acţiuni.
Printre cei 39 de experţi se numără şi prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
Moscova insistă ca Centrul Rus de Știință, considerat o extensie a serviciilor speciale ruse, să NU fie închis: „Acest pas cinic demonstrează indiferența elitelor actuale față de interesele și nevoile unui număr mare de moldoveni”
,,Riscuri pe termen scurt, mediu și lung": Procuratura Generală solicită consultări publice ample pe marginea inițiativei privind lichidarea PA și PCCOCS și crearea PACCO
Socialiștii și Dodon au luat apă în gură privind dronele rusești care au EXPLODAT în preajma unor localități din Găgăuzia, însă condamnă ÎNCHIDEREA Centrul Rus de Știință și Cultură, considerat o extensie a serviciilor speciale rusești