/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 819: Acord UE-Moldova, exerciții nucleare și noua armă! Rusia agită Marea Baltică, iar Londra acuză China

Moldova și Ucraina au lansat controlul comun la punctul de trecere „Palanca”

missing
20 decembrie 2017, ora 09:12

Această activitate însumă o serie de avantaje atât pentru participanții la traficul transfrontalier, dar și pentru angajații instituțiilor de frontieră și vamale: utilizarea în comun a infrastructurii și a echipamentelor, care duc la excluderea cheltuelilor suplimentare de amenajare și întreținere; punerea în aplicare a principiului ONE-STOP, care ar reduce la minim posibil timpii de așteptare în punctele de trecere, dar și la optimizare a procedurilor de control; crearea condițiilor favorabile pentru trecerea frontierei de stat a persoanelor, a vehiculelor și a mărfurilor; îmbunătățirea măsurilor de control asupra acțiunilor ilicite, în care ar putea fi atrași angajații, ceea ce ar eficientiza combaterea corupției.

Pe 19 decembrie a fost anunțată lansarea oficială și a patrulării comune pe segmentul central (transnistrean) al frontierei moldo-ucrainene. O acţiune care are menirea de a consolida cooperarea bilaterală şi spori nivelul de securizare a frontierei de stat comune, prin implementarea noilor forme de supraveghere a frontierei în corespundere cu cerinţele şi practica Uniunii Europene. Patrularea comună pe segmentul transnistrean va avea loc doar pe teritoriul Ucrainei.

În prezent la frontiera moldo-ucraineană este organizat controlul comun în șapte puncte de trecere: „Criva-Mamalîga”, „Meveja-Zeleonaia”, „Briceni – Rosoșanî”, „Larga – Kelmenți”, „Giurgiulești – Reni”, „Palanca – Maiaki-Udobnoe” și „Pervomaisc – Cuciurgan”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram