Croissant de jumatate de metru, gem de pin sau papadie si prajituri japoneze. Toate si-au gasit locul la expozitia destinata bucatelor, deschisa azi la Moldexpo. Zeci de oameni s-au imbulzit sa guste deliciile, mai ales la mesele unde s-a totul s-a impartit gratuit.
Cei care nu au vazut cum arata un croissant de 60 de centimetri au putut sa o faca astazi, la expozitie. Un bucatar francez s-a ocupat de asta.
"La aluat se pune apa, faina si drojie, apoi se întinde. Se pune la frigider, iar apoi la masina inteligenta de dospit. De aici, se pune la copt."
Croissantele au fost duse apoi la o casa de copii. Cei veniti au spus ca au ramas uimiti de ce au vazut. Cozi imense s-au format la dulciuri, mai ales la ciocolata belgiana. Aceasta femeie nu si-a putut dezlipi copilul de la masa minute bune. La mare cautare au fost si prajiturile japoneze, un produs mai nou pe piata autohtona.
Multa lume s-a adunat acolo, unde s-a dat gratis, la mesele cu ceai sau la tarabele cu mezeluri. Oamenii au gustat din toate.
"Este foarte interesant cel semicrud. Seamana cu prosciutto. Cred ca se face dupa o tehnologie italiana. Nu pot sa spun ca este foarte scumpa."
"Mi-a placut foarte mult."
Iar aroma pastelor italienesti nu a lasat pe nimeni sa treaca pe alaturi fara sa se opreasca. Oamenii au astepat sa primeasca cate o portie.
"Mi-a placut ca nu se strica forma. Desi sunt mari, ramân la fel. Si sosul mi-a placut."
O noutate pentru vizitatori a fost gemul de papadie si pin. Mancati gustos, gatiti sanatos, au spus comerciantii care au adus tigai la expozitie. Expozitia Food and Drinks va dura 5 zile, de pe 17 mai pana pe 21 mai.