„#IonBrătescu, autorul și fondatorul proiectului #BrioSonores, după dispute juridice cu foștii membri ai trupei, devine proprietar „cu acte în regulă” asupra denumirii și în România, acolo unde a dus trupa la marele premiu #RomâniiAuTalent”, notează echipa de avocați care l-a reprezentat pe acesta în procesul de dobândire a dreptului asupra mărcii în România.
![...](https://agora.md/cdn/p/images_in_news/2017/02/brio-marca-son.jpg)
Contactați de EA.md, membrii trupei au declarat că acesta nu este un verdict final, întrucât în România abia urmează să fie intentat proces pe acest caz.
„Avem timp încă pentru a ataca această decizie și o vom face - deci va urma un proces de judecată, iar dreptul de a nu mai folosi numele ni-l va putea lua doar ultima instanță, irevocabilă, care s-ar putea pronunța asupra acestui act.”
În Republica Moldova deja are loc un proces de judecată pe aceeași cauză
Membrii trupei ne-au comunicat și despre situația la acest capitol din Republica Moldova, ori aceștia duc și aici o luptă pentru dreptul de a folosi numele „Brio Sonores”.
„Suntem aproape de final cu procedura de înregistrare a mărcii „Brio Sonores” la AGEPI (Agenția pentru Proprietate Intelectuală), urmează doar să primim certificatul. Între timp, fondatorul și fostul membru al trupei, Ion Brătescu, a depus o cerere pentru aceeași cauză, care i-a fost respinsă”, au precizat băieții.
Ulterior, Brătescu a intentat un proces de judecată prin care contestă dreptul de deținere al mărcii „Brio Sonores” în Republica Moldova de către membrii actuali ai trupei. Acest proces încă durează, urmează ca instanțele calificate să se pronunțe în acest caz.
Între timp, trupa își continuă activitatea pe ambele maluri de Prut, evoluând în concerte și evenimente private. Pe 1 martie, cu ocazia deschiderii Festivalului Internațional „Mărțișor”, Brio Sonores va evolua la Palatul național din Chișinău, iar pe parcursul întregii luni, băieții au un turneu prin mai multe orașe din România.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.