Stiu ce vor sa faca, nu stiu de unde vor lua bani. Ministrii si deputatii si-au prezentat astazi planul de reforme pentru urmatorii trei ani. Au anuntat cu fast despre schimbari cardinale in toate domeniile, incepand de la scoli si spitale, politie pana la guvern. Nu au putut spune insa de unde vor lua bani peste asta. In ceea ce priveste anularea legii care pune miliardul furat pe umerii oamenilor, seful guvernului spune ca acest lucru este deja imposibil. Nici legea nu permite initierea unui referendum pe teme finaciare, asa cum a propus Igor Dodon, spune Pavel Filip.
Pavel FILIP, PREMIER: "Legea este un act consumat, sunt niste propuneri populiste..."
Pavel Filip sustine ca poporul nu poate fi consultat cand e vorba despre subiecte financiare, asa ca un referendum nu poate fi initiat. Indiferent ce ar spune Igor Dodon, legea nu mai poate fi anulata, afirma premierul.
Astazi la sedinta comuna a parlamentului cu guvernul, demnitarii au trecut in revista ce au de facut in urmatorii trei ani. Totul pentru a arata Uniuni Europene ca muncesc.
Pavel FILIP, PREMIER: “Trebuie sa le aratam ca partenerilor chiar daca Republica Moldova s-a impiedicat, se poate ridica pe calea europeana, RM se poate ridica si merge inainte..."
Stefan CREANGA, DEPUTAT NEAFILIAT: "Eu inteleg ca reforme dar trebuie sa vedem si de unde vom lua bani..."
De pe agenda lipseste proiectul de lege care prevede ca deputatii sa devina avocati fara a trece vreun examen. Dupa ce la consiliul aliantei s-a decis retragerea proiectului, astazi demnitari nici nu au pomenit de el.
Desi guvernarea s-a laudat ca a adoptat un sir de reforme si anul trecut, totusi tara noastra a ramas in continuare codasa la capitolul perceptia coruptiei, ocupand locul 123 din 176. Exista o explicatie.
Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: "Asta din 2014 si 2015 noi o sa facem si o sa vedeti..."
Adrian Candu s-a referit astazi si la intentia liberalilor de a-l demite pe Igor Dodon.