În primul caz, este vorba despre reclamanta Ecaterina Doroșeva din Chișinău, care a fost reținută în 2009 de către ofițerii de poliție în stradă, fiind suspectată de posesia drogurilor. Ea a pretins că a fost maltratată de ofițerii de poliție până a fi adusă la sectorul de poliție, iar acest fapt a fost confirmat după eliberarea acesteia din detenție, când a fost examinată de medici, fiind constatate numeroase leziuni pe față, mâni și coapse, comoție și nasul rupt.
În fața magistraților CEDO, reclamanta s-a plâns că a fost maltratată în custodia poliției și că autoritățile au eșuat să investigheze în mod corespunzător plângerea respectivă sau să explice sursa leziunilor, constatate în documentele medicale.
Reclamanta a cerut 20.000 euro cu titlu de prejudiciu moral și 5.100 euro cu titlu de costuri și cheltuieli. Pe de altă parte, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a acordat 12.000 euro cu titlu de prejudiciu moral.
În cel de-al doilea caz, o tânără s-a plâns la CEDO că ar fi fost violată și nu a beneficiat de o investigație eficientă a plângerii sale. Curtea a constat, în unanimitate, că investigația efectuată de către procurorii din Moldova a fost viciată de câteva ori. În primul rând, procuratura a refuzat inițierea urmăririi penale, aparent tratând alegațiile reclamantului ca nefiind suficient de serioase, în pofida faptului că concluziile medicale inițiale au constatat că tânăra ar fi fost violată.
Tânăra a cerut 90.000 euro cu titlu de prejudiciu moral și 5.607 euro cu titlu de costuri și cheltuieli, dar Curtea a acordat reclamantei 10.000 euro cu titlu de prejudiciu moral și 2.000 euro cu titlu de costuri și cheltuieli.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.