14 ani de munca amara peste hotare i-a investit acasa intr-o afacere dulce. Igor Furtuna si-a deschis la Chisinau o patiserie din banii castigati in Italia. Pe langa economiile agonisite cu greu, a adus de acolo utilajele si retetele de biscuiti. I-a ramas sa-si mai aduca si familia pe care, initial, cu mare greu a dus-o in Italia.

De doi ani, Igor Furtuna isi imparte viata intre Italia si Moldova. La Chisinau se afla mica sa fabrica de biscuiti. 

La Parma – este familia sa – sotia si cele doua fiice. Cea mica este nascuta acolo. 

Inainte de a pleca, Igor Furtuna a fost in Moldova militar, a lucrat si in paza Bancii de Economii. Apoi a decis sa plece in Italia pentru ca acolo sa poata oferi familiei sale un viitor mai bun. 

Iar dupa ce a agonisit bani si a furat din experienta italienilor a decis sa revina acasa. 

Aici si-a deschis o patiserie intr-un sediu mic pe care-l inchiriaza. Ca sa intram a trebuit sa ne echipam cum se cuvine. 

In mica fabrica se produc biscuiti dupa retete italiene. 

Utilajul este adus tot din Italia. 

Angajatii, 12 la numar, sunt moldoveni, multumiti ca au aici un loc de munca atat de... gustos. 

In afacerea sa, Igor si-a turnat economiile stranse in Italia. A obtinut si un grant in valoare de 200 de mii de lei din programul PARE 1+1. 

Igor FURTUNA: “Investitia totala este de vreo 3 mln de lei.”

Ideea i-a venit in timp ce cocea biscuiti acasa impreuna cu fiica sa. 

Acum patiseria produce in jur de xx tone de biscuiti pe luna care ajung in cateva retele de supermarkete din Moldova. 

Igor spera sa-si extinda afacerea. Mai ales dupa ce s-a convins ca moldovenilor le plac deliciile italienilor. 

Totusi, cel mai mare vis al sau este sa-si vada acasa familia si sa poata sa o ia aici de la capat. Plecarea e grea, spune, el, dar revenirea este si mai anevoioasa.