Cumperi FRUCTE de vară? Iată cum poți să le alegi pe cele mai BUNE


Sezonul fructelor de vară a început și dacă cumperi tot mai des alege-le pe cele mai bune, pentru a savura un gust de excepție și ale păstra în aceeași stare mai mult. Iată câteva trucuri, care să te ajute să alegi cele mai proaspete și delicioase fructe.
Căpşune
Căpşunele trebuie să fie coapte, de culoare roşu-închis, cu codiţe şi frunzuliţe verzi. Evită fructele moi, închise la culoare, pătate, lovite sau mucegăite. Mare atenţie când cumperi din piaţă, de la tarabă: unii vânzători încearcă să te păcălească!
Dacă nu le consumi imediat ce ai ajuns acasă, nu spăla fructele şi nu le curăţa de frunze. Căpşunele se ţin la frigider, într-un castron sau într-o caserolă cu capac. Evită să le păstrezi în pungi de plastic pentru că se vor strica.
Înainte de a le congela, căpşunele se aleg cu atenţie şi se îndepărtează cele moi sau lovite. Se spală cu apă rece, se îndepărtează codiţele şi frunzele, iar apoi se usucă cu un prosop de hârtie. Dacă vrei să-şi păstreze culoarea, înainte de a le da la rece poţi presăra peste ele câteva picături de suc de lămâie.
Cireşe
Cireşele nu trebuie să fie moi şi nici lovite. Alege fructe coapte, cu pulpa fermă, netedă şi lucioasă, cu codiţe şi frunze verzi, intacte. În pieţe vei găsi multe soiuri de cireşe, unele de un roşu strălucitor, purpurii sau negre, foarte dulci, altele cu un gust efervescent şi mai acrişor.
Cum se păstrează – Dacă nu le consumi imediat ce ai ajuns cu ele acasă, nu le spăla şi nu le rupe codiţele! Pune-le în frigider, într-un recipient din plastic. Dacă vrei să le congelezi, spală cireşele sub un jet de apă rece şi îndepărtează-le pe cele moi, pătate sau prea coapte. Rupe-le codiţa şi scoate-le sâmburii. Pune cireşele în congelator, nu înainte de a le stropi cu un sirop din apă şi zahăr.
Caise
Caută-le pe cele mai ferme, de culoare portocalie sau galbenă. Alege fructele care nu prezintă zgârieturi, tăieturi sau puncte moi pe coajă. Fereşte-te de fructele care miros a acru sau au o aromă fadă. Evident, alege fructe cât mai coapte.
Dacă fructele nu sunt foarte coapte, ele se pot coace acasă la tine doar dacă sunt ţinute la temperatura camerei. Recomandat ar fi să le acoperi cu o hârtie de ziar. Atenţie, însă! Există riscul ca fructele să se strice, să capete o textură zbârcită şi ofilită. Dacă vrei să le congelezi, spală-le foarte bine înainte, scoate-le sâmburii şi pune-le într-o pungă închisă ermetic.







































































