08:25:09 04.06.2024
Stiri

Judecătoria Ciocana l-a OBLIGAT pe Veaceslav Ioniță să DEZMINTĂ acuzațiile la adresa lui Vlad Filat

Politică 21.04.2015 18:07 Vizualizări2167 Autor: Ziarul National
Judecătoria Ciocana l-a OBLIGAT pe Veaceslav Ioniță să DEZMINTĂ acuzațiile la adresa lui Vlad Filat


Judecătoria sectorului Ciocana din capitală l-a obligat, la 10 aprilie curent, pe fostul deputat liberal-democrat, Veaceslav Ioniță, să dezmintă informațiile prezentate de către acesta în cadrul unor conferințe de presă privind implicarea liderului Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în schemele de delapidare a banilor de la Banca de Economii.

Într-o postare pe blogul său, Ioniță prezintă trei dezmințiri, dar precizează că le vede fără „niciun sens”, le comentează și afirmă că instanța i-ar ține parte liderului liberal-democrat.

Dezmințire 1: „Eu, Veaceslav Ioniță, declar că informațiile furnizate de mine în cadrul conferințelor de presă prin care l-am acuzat pe dl. Vlad Filat de delapidarea, furtul și sustragerea ilegală a banilor din BEM, prin utilizarea schemelor frauduloase, credite false, offshor-uri, nu corespund realității, ele fiind defăimătoare”.

Dezmințire 2: „Eu, Veaceslav Ioniță, declar că informațiile pe care le-am furnizat în cadrul conferințelor de presă, prin care l-am acuzat pe dl. Vlad Filat de falsificarea dosarelor în instanță de judecată nu corespunde realității, ele fiind defăimătoare”.

Dezmințire 3: „Eu, Veaceslav Ioniță, declar că informațiile pe care le-am furnizat în cadrul conferințelor de presă privind faptul că coaliția aflată la guvernare încearcă să-l salveze pe dl. Vlad Filat în legătură cu un dosar penal intentat de CNA, nu corespunde realității, ele fiind defăimătoare”.

Fostul deputat își exprimă speranța, în aceeași postare pe blog, că Centrul Național Anticorupție, Procuraura Generală și Procuratura Anticorupție „se vor sesiza și vor examina toate circumstanțele în care Sergiu Daguța (judecătorul care a emis verdictul – n.r.) a luat această decizie epocală. Iar Consiliul Superior al Magistraturii se va autosesiza și, în regim de urgență, va elimina din sistemul judecătoresc astfel de eroi”.

Vlad Filat nu a comentat, deocamdată, decizia Judecătoriei Ciocana în acest caz.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.06.2024 09:40 Ziarul National Nicolae Enciu // Rescrierea istoriei ...

03.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne despărțim de Băse...

31.05.2024 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șeful FSB, vizita lu...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md