Sparanghelul a fost astazi ingredientul principal in bucatele pregatite de satenii din Ciuciuleni. Anume in aceasta localitate se cultiva leguma supranumita hrana zeilor. Mai exact pe plantatia Mariei Bezer, care a le-a invatat astazi pe gospodine cum sa faca sarmale, orez sau chiar pizza cu sparanghel.


Ziua sparanghelului este sarbatorita in satul Ciuciuleni, din Hancesti, pentru a teia oara. In acest an, organizatorii au pus pe masa cele mai neobisnuite bucate pregatite din aceasta leguma.



Sarbatoarea a adunat toate gospodinele din sat, curioase sa afle cum se prepara sparanghelul. Maria Cristea a aflat despre aceasta leguma abia astazi.

Mai putin cunoscut si consumat la noi in tara sparanghelul este cultivat in Ciuciuleni, de catre Maria Bezer, care este si directoarea liceului din sat. Ea a inceput mica sa afacere in 2009. 


La inceput, femeia folosea leguma in forma cruda, insa ulterior a inceput sa adauge sparanghel la prepararea bucatelor.


In acest an, Maria Bezer a strans 2 tone de sparanghel. La cultivarea lui ea spune nu foloseste ingrasaminte chimice, fiind un produs ecologic pur. 


Plantatia de sparanghel din satul Ciuciuleni este prima din Moldova. Recolta sparanghelului are loc odata pe an ・in perioada lunilor aprilie-iunie.