Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Glia Drochiană


Invitata emisiunii este redactoarea-șefă Liuba Bulgaru.

„Deja de opt ani în satul Ochiul Alb din raionul Drochia activează centrul de zi și plasament temporar pentru persoane în etate și adulți cu dizabilități. Centrul are sugestivul nume de «Speranța în ziua de mâine». În această perioadă instituția a prestat servicii de plasament și îngrijire unui număr impunător de localnici.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00
Link direct

Liuba Iacovlev, directoarea centrului, spune că această instituție este chiar un colac de salvare mai ales pentru persoanele singuratice, pentru bătrânii care se confruntă cu maladii și care nu au surse pentru existență. În cadrul centrului activează și un medic iar bucătăria este una cu un meniu gustos și sănătos. Capacitatea centrului este de 30 de persoane. Până la moment încă nu au fost cazuri ca instituția să ducă lipsă de beneficiari.

În raionul Drochia a fost dat startul campaniei de înverzire și salubrizare din primăvara curentă. Astfel, atât în oraș, cât și în satele raionului oamenii își cumulează forțele pentru a curăța bazinele râurilor și a lichida gunoiștile neautorizate pentru a aduce ordinea la ea acasă.

Trebuie să spunem că acțiunea a aflat o susținere activă și din partea discipolilor de la instituțiile de învățământ din teritoriu.”

XS
SM
MD
LG