Pizza made in Moldova. Mai multi detinuti din penitenciarul de minori de la Goian invata secretele pregatirii specialitatii italienesti. Acestia au sansa de a invata meserie chiar de la un sef care vine direct din insorita Italia.
O astfel de performanta detinutii de la Goian inca nu au atins, insa spera ca in cele doua luni de cursuri vor reusi sa invete cat mai multe trucuri in pregatirea pizzei. Astazi, detinutii au fost la a patra lectie, totusi au tinut sa ne convinga ca pot prepara o pizza cap-coada.
Iar rezultatul a fost...delicios.
“important sa faci aluatul bine, ca dupa asta iese totul cum trebuie.”
“imi place aceasta experienta”
Detinutii au fost ajutati astazi de un maestru bucatar italian, care le-a impartasit din experienta.
Carmelo ARGESE, BUCATAR ITALIAN: ”Trebuie doar faina, sos de rosii, mozzarela, prosciutto. Important este ca produsele sa fie de calitate. Acesta este secretul.”
Tot el este profesor la cursurile de formare profesionala. Acesta s-a oferit sa faca voluntariat pentru detinuti.
Carmelo ARGESE, BUCATAR ITALIAN: “Atunci cand ei demonstreaza ca sunt fericiti pentru ca fac un anumit lucru, este suficient, e o satisfactie pentru noi.”
Alexandru PINZARI, SEFUL DEPARTAMENTUL INSTITUTII PENITENCIARE: „O problema este angajarea in campul muncii, dar noi lucram la asta.”
Instruirea profesionala face parte dintr-un proiect sustinut de catre fundatia Regina Pacis. La finalul celor doua luni de cursuri, detinutii vor obtine un certificat cu o calificare de bucatar de categoria III.