Majoritatea parlamentară promite să răspundă până vineri solicitărilor protestatarilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Majoritatea parlamentară urmează să dea un răspuns solicitărilor protestatarilor până vineri, la ora 13:00, au anunțat liderii mișcărilor de protest în urma unor discuții cu președintele Parlamentului Andrian Candu.

Liderii protestatarilor au cerut conducerii Parlamentului să fie anulat votul de miercuri, din Legislativ, pentru Guvernul Filip și să fie declanșate alegeri anticipate.

Aceştia afirmă că au obţinut promisiunea speakerului că majoritatea parlamentară se va întruni în această seară sau mâine dimineaţă, astfel ca, până mâine, la ora 12:00, să vină cu un răspuns la cererea protestatarilor – de a anula votul pentru Guvernul Filip şi de a declara alegeri anticipate.

„Am cerut să fie luate în calcul cererile protestatarilor. Alegerile anticipate sunt o soluţie, iar mecanismele urmează să fie discutate. Vom continua protestele, doar aşa vom reuşi să ajungem la alegeri anticipate. I-am determinat pe cei care au format așa-zisa majoritate parlamentară, în urma șantajului și a mitei, să se convoace și să ia o singură decizie – alegeri anticipate”, a declarat preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase.

În fața reprezentanților protestatarilor, pe lângă Andrian Candu, au mai participat democratul Dumitru Diacov și liberalul Lilian Carp.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...