19:27:37 26.04.2024
Stiri

Plecări DUBIOASE din PLDM. „Nu exclud că au fost INTIMIDAȚI”

Politică 01.12.2015 10:38 Vizualizări2704 Autor: Ziarul National


Plecări DUBIOASE din PLDM. „Nu exclud că au fost INTIMIDAȚI” protv.md

Mai mulți consilieri raionali și primari liberal-democrați din raionul Criuleni au semnat ieri o declarație publică prin care își anunță plecarea din echipa Partidului Liberal Democrat.

Mesajul a fost făcut public pe pagina de Facebook a fostului președinte al raionului Criuleni, liberal-democratul Vitalie Rotaru, în timpul ședinței Consiliului Politic Național al PLDM.

„Considerăm că acțiunile pe care PLDM le promovează aduc rușine membrilor partidului și sunt distructive pentru viitorul european al țării. Noi nu putem fi părtași la manipularea cetățenilor cu discursuri populiste și la politica prin iresponsabilitate și inacțiune din Parlament.

Din cauza conducerii centrale a PLDM, țara este astăzi blocată și vulnerabilă. Iarna este aici, iar R. Moldova nu are un Guvern îndreptățit să asigure încălzirea gospodăriilor în lunile reci. Pentru asta, vina este numai și numai a PLDM. (…)

Reformele în țară stagnează, pentru că buneii noștri, celelalte partide, copiii noștri – toți așteaptă ca liderii centrali ai PLDM să declare în mod bărbătesc că au greșit și să se retragă pentru totdeauna din viața politică. În schimb, liberal-democrații de la Chișinău se ascund după camerele de la televiziuni și după pancartele pline de ură ale unora dintre protestatari, pentru a-și justifica propria neputință”, se arată în declarația sub care și-au trecut numele 16 membri ai PLDM, dintre care șase primari și zece consilieri raionali.



„Știam că există nemulțumiri, dar niciodată nu aș fi crezut că cineva dintre colegii noștri poate semna o astfel de declarație. Se vede de la o poștă că e scrisă de alții, seamănă izbitor de mult cu cele semnate de alți membri PLDM care au părăsit partidul. Sunt șocat, nu cred că colegii mei puteau semna așa ceva. Unii, cu care am discutat, mi-au spus că ei au semnat o altfel de declarație, mult mai temperată”, ne-a declarat Ghenadie Cazacu, președintele Organizației Teritoriale PLDM din Criuleni.

Acesta afirmă că a aflat de pe Facebook despre plecarea membrilor PLDM din Criuleni, deși, în mod normal, aceștia ar fi trebuit să depună cererile la partid.

Cazacu afirmă că din cei 16 semnatari doar șapte sunt consilieri raionali, restul au renunțat la mandate. De asemenea, unul dintre primarii indicați, Petru Buzu, primar la Drăsliceni, nu și-a pus semnătura pe declarație.

Președintele OT Criuleni a PLDM nu exclude că colegii săi au fost intimidați sau chiar șantajați pentru a părăsi partidul, dar s-ar putea răzgândi.

Am contactat mai mulți dintre semnatarii declarației, dar niciunul nu a vrut să discute cu noi.

„Ați văzut semnătura mea pe declarație? Dacă nu, acesta este și răspunsul meu”, a evitat să ne spună direct Petru Buzu dacă a părăsit sau nu echipa din care face parte.

Vitalie Rotaru are telefonul închis, iar contul de Facebook, pe care a distribuit declarația, dezactivat. Acesta s-a făcut remarcat în spațiul public fiind surprins dormind în stare avansată de ebrietate într-un club din capitală, în perioada în care era președinte de raion, iar a doua zi - tremurându-i mâna în timp ce lua un pahar cu apă în timpul unui discurs.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md