11:25:24 26.04.2024
Stiri

Mai mult de zece ucraineni au trecut granița ilegal pentru a se DISTRA în R. Moldova. Acum riscă să facă închisoare

Social 22.08.2015 13:46 Vizualizări1546 Autor: Ziarul National
Mai mult de zece ucraineni au trecut granița ilegal pentru a se DISTRA în R. Moldova. Acum riscă să facă închisoare border.gov.md


Doisprezece cetățeni ai Ucrainei au trecut ilegal granița R. Moldova, în ultimele 24 de ore, pentru a pescui și a se distra.

Cazurile au fost înregistrate de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Tudora a Direcției regionale Est. Acum, bărbații, cu vârste cuprinse între 17 și 53 de ani, sunt cercetați pentru trecerea ilegală a frontierei de stat și riscă amenzi de până la 8 000 de lei sau închisoare de până la 2 ani.

Astăzi, și un cetățean al R. Moldova din satul Colibaș, raionul Cahul, a fost reținut în apropierea localității Crihana Veche de către polițiștii de frontieră în comun cu reprezentanții Asociației vânătorilor și pescarilor din R. Moldova.

Acesta pescuia cu ajutorul unei undițe electrice, iar lângă el avea 10 kg de peşte.

Pescarul a fost amendat contravenţional pentru încălcarea regimului de frontieră și a fost deferit Inspectoratului ecologic teritorial, pentru continuarea cercetărilor şi pedepsirea acestuia.

Poliția de Frontieră amintește că orice intrare, trecere a persoanelor şi mijloacelor de transport în zona de frontieră se efectuează numai în coordonare cu reprezentanţii Poliției de Frontieră.

Accesul în zona de frontieră se autorizează în baza unui permis eliberat în subdiviziunile teritoriale ale instituției, de către polițiștii de frontieră.

Permisul nu este necesar pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră, care călătoresc pe drumurile ce traversează zona de frontieră, precum şi angajaţilor autorităţilor publice care activează pe teritoriu.

Pescuitul este permis pe timp de zi până la frontiera de stat, iar pe timp de noapte - la cel puţin 500 m faţă de graniță.

Vânătoarea de-a lungul frontierei, pe segmentul de 500 m de la linia frontierei spre interior, este interzisă. Până la această limită vânătoarea este permisă doar în perioada luminoasă și cu avizarea prealabilă. La fel, tragerea cu arma şi urmărirea animalelor peste graniță sunt interzise.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md