00:45:04 27.04.2024
Stiri

FOTO // „Partidul „ȘOR” a trecut la MODERNIZAREA infrastructurii de învățământ și în afara Orheiului”

Partide/Comunicate 31.10.2018 14:29 Vizualizări1139 Autor: Ziarul National
FOTO // „Partidul „ȘOR” a trecut la MODERNIZAREA infrastructurii de învățământ și în afara Orheiului”


„Partidul „ȘOR” a trecut la modernizarea infrastructurii din toată țara, după transformările pe care le-a obținut la Orhei. Astfel, copiii din grădinița numărul 123 din sectorul Botanica, zona Aeroport, se pot bucura de condiții mai bune, datorită reprezentantului împuternicit al Partidului Politic „ȘOR”, sectorul Botanica, Petru Jardan, care a asigurat reparația capitală a uneia din cele nouă grupe ale instituției preșcolare”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii politice.

Grupa „Rățuștele”, frecventată de 25 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 4 ani, care nu a fost reparată niciodată, iar copiii erau nevoiți să îndure frigul și mizeria, acum arată cu totul altfel. Cu suportul lui Petru Jardan, în grupă au fost schimbate geamurile, podeaua, încălzirea, tencuiala, blocul alimentar, cel sanitar, dar și întreg mobilierul.

Petru Jardan, care a participat personal la inaugurarea grupei renovate, a fost întâmpinat cu pâine și sare de părinți și reprezentanții grădiniței, iar copiii au prezentat un concert, precizează sursa citată.

Reprezentantul împuternicit al Partidului „ȘOR” a dat asigurări că lucrurile bune vor continua. „Văzând asemenea rezultate astăzi sunt încrezător că în viitor că vom realiza și alte lucruri. Viitorul acestor copii este în mâinile noastre și este o șansă a noastră, a tuturor, să le asigurăm o copilărie fericită și un viitor luminos”,a declarat Petru Jardan.

Nu mai puțin bucuroși s-au arătat și părinții, care până acum îi duceau cu frică pe micuți la grădiniță. „Suntem nespus de fericiți. Timp de jumătate de an am căutat ajutor la toate instituțiile de stat și nu a reacționat nimeni la solicitarea noastră. Singurul care ne-a venit în ajutor și ne-a ajutat a fost Petru Jardan”, a spus mămica unui copil

Până la reparație, în grupă nu funcționau nici măcar caloriferele, spune un alt părinte. „Fiul meu cel mare a frecventat această grupă. Atunci erau condiții de groază. Totul era distrus, curgea apă, era foarte frig, caloriferele nu funcționau. Așteptam doar să se producă o minune și iată că a venit timpul a să ne bucurăm și noi de condiții bune pentru copiii noștri”.

Și administrația grădiniței îi este recunoscătoare lui Petru Jardan pentru sprijin. „Îi mulțumesc domnului Petru Jardan pentru că a auzit rugămintea părinților și a creat condiții mai bune pentru copiii din instituția preșcolară numărul 123”, a declarat directoarea Ala Gârboveanu.

Grădinița nr. 123 a fost deschisă în anul 1972, iar în prezent este frecventată de peste 230 de copii.

Sursa citată amintește că la Orhei, la inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, primarul Ilan Șor, modernizarea grădinițelor este printre primele priorități. Aici a fost lansat un program de renovare a tuturor grădinițelor din oraș și a fost implementat un sistem modern de alimentație a copiilor. De asemenea, salariile tuturor angajaților grădinițelor au fost majorate cu 1 000 de ei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md