23:13:31 26.04.2024
Stiri

Vicepremierul Leancă îi numește „lideri mici” pe reprezentanții PL și PLDM: „Au dat astăzi o palmă integrării europene și vor fi taxați dur de cetățeni”

Politică 18.10.2018 15:20 Vizualizări1073 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Leancă îi numește „lideri mici” pe reprezentanții PL și PLDM: „Au dat astăzi o palmă integrării europene și vor fi taxați dur de cetățeni” facebook


Liderul Partidului Popular European din Moldova și vicepremier pentru Integrarea Europeană, Iurie Leancă, acuză deputații Partidului Liberal și Partidul Liberal Democrat din Moldova că „au dat o palmă integrării europene”, prin refuzul lor de a vota pentru introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție.

„Palma pe care PLDM și PL au dat-o astăzi integrării europene, sunt sigur, va fi taxată dur de cetățeni. Din cauza orgoliilor și frustrărilor unor lideri mici am pierdut o șansă uriașă de a ne asigura de ireversibilitatea parcursului nostru european”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Fostul premier crede că deputații PL și PLDM nu au prezentat argumente care ar justifica refuzul de a vota.

„Au venit cu atâtea „argumente” pentru a se scuza, încât au uitat că doar drumul nostru european, ce merită a fi consfințit în Constituție, poate să ne ducă spre realizarea acelor idealuri și valori în care credem împreună. PPEM a devenit astăzi mai angajat ca oricând să apere și să promoveze în continuare europenitatea R. Moldova. Nici un socialist, comunist, liberal sau liberal-democrat nu mai trebuie să aibă șansa să se opună integrării europene”, a mai adăugat vicepremierul.

De menționat că 54 de deputați din majoritatea parlamentară au votat astăzi pentru introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție. Liberalii și liberal-democrații au spus că votează acest proiect al democraților doar dacă „limba română” va fi legiferată în Constituție, conform hotărârii Curții Constituționale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md