07:28:19 26.04.2024
Stiri

Comisia juridică a Parlamentului a AVIZAT proiectul de introducere în Constituție a sintagmei „integrare europeană”. Deputații liberali și liberali-democrați NU au votat

Politică 10.10.2018 14:04 Vizualizări1304 Autor: Ziarul National
Comisia juridică a Parlamentului a AVIZAT proiectul de introducere în Constituție a sintagmei „integrare europeană”. Deputații liberali și liberali-democrați NU au votat


Comisia juridică pentru numiri și imunități din Parlament a avizat inițiativa legislativă de modificare a Constituției, care prevede introducerea sintagmei „integrare europeană” în Legea Supremă a R. Moldova. Liberal-democratul Tudor Deliu și liberalul Ion Casian au refuzat să voteze această inițiativă a Partidului Democrat (PD).

Inițiativa de modificare a Constituției a fost susținută de reprezentanții PD și PPEM din comisie. Socialiștii au votat împotrivă, așa cum a declarat ieri președintele Igor Dodon.

Liderul PD, Vlad Plahotniuc, a anunțat ieri că fracțiunea parlamentară a formațiunii pe care o conduce va pune la vot, în ședințele viitoare ale Parlamentului, inițiativa legislativă de modificare a Constituției, care prevede introducerea sintagmei „integrare europeană”. Acesta a adăugat că nu va accepta condiționări din partea PL și PLDM, iar „fiecare deputat va avea ocazia să demonstreze dacă este proeuropean în realitate sau dacă folosește sintagma doar ca element electoral”.

Anterior, reprezentanții PLDM și PL au declarat că vor susține inițiativa PD doar dacă coaliția de guvernare va sprijini, prin vot, proiectul care prevede modificarea articolului 13 din Lege Supremă (în loc de limba moldovenească să fie limba română n.r.).


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md