03:59:09 26.04.2024
Stiri

Guvernul va distribui GRATUIT detectoare de gaze care să fie instalate în FIECARE locuință din R. Moldova unde sunt folosite butelii de gaz

Social 09.10.2018 12:31 Vizualizări1773 Autor: Ziarul National
Guvernul va distribui GRATUIT detectoare de gaze care să fie instalate în FIECARE locuință din R. Moldova unde sunt folosite butelii de gaz
Poză simbol


Guvernul R. Moldova va distribui gratuit detectoare de gaze pentru a fi instalate în fiecare locuință unde sunt utilizate butelii de gaz.

Decizia a fost luată după tragedia de sămbătă-seară din blocul de pe bd. Moscovei, soldată cu moartea a patru persoane, printre care și un copil, și rănirea altor nouă.

„Oamenii astăzi sunt panicați, se tem deja de vecinii care au butelie cu gaz în locuință, iar noi trebuie să venim cu o soluție, să-i ajutăm să se simtă în siguranță. De aceea, dincolo de măsurile pe care le va întreprinde Guvernul, am propus în ședința de astăzi ca fiecare locuință în care se folosesc butelii de gaz să fie dotată obligatoriu și cu detector de gaze care să semnaleze imediat eventualele scurgeri și să ajute ca echipele de intervenție să fie alertate în timp util. Guvernul urmează să asigure distribuirea gratuită a acestor detectoare oamenilor, astfel încât cetățenii să se simtă din nou în siguranță în casele lor”, a declarat liderul democraților Vlad Plahotniuc după ședința de astăzi a Partidului Democrat.

Amintim că, anterior, Guvernul a anunțat că va aloca câte 50 de mii de lei familiilor în care sunt decedați după deflagrația din blocul de pe bd. Moscovei 11/5.

Explozia ar fi fost produsă din cauza unei butelii de gaz într-un apartament de la etajul 16 și a fost atât de puternică, încât pereții exteriori de la trei apartamente au fost spulberați, iar cei interiori au căzut unul peste altul. În total au fost deteriorate zece apartamente din acel bloc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md