23:41:55 26.04.2024
Stiri

Patru persoane internate în spital după explozia de sâmbătă: Proprietara apartamentului în care s-a produs deflagrația, în stare GRAVĂ

Social 08.10.2018 14:00 Vizualizări1264 Autor: Ziarul National
Patru persoane internate în spital după explozia de sâmbătă: Proprietara apartamentului în care s-a produs deflagrația, în stare GRAVĂ


Nu două, așa cum au anunțat inițial autoritățile, ci patru persoane rămân internate în spital, după ce au avut de suferit în urma exploziei produse sămbătă-seară în blocul de pe bd. Moscovei 11/5.

Este vorba despre proprietara în vârstă de 33 de ani a apartamentului de la etajul 16 în care s-a produs explozia, pompierul de 32 de ani peste care a căzut o placă din beton în timp ce încerca să salveze victimele, dar și alți doi locatari ai aceluiași bloc.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că femeia de 33 de ani este internată la Institutul de Medicină Urgentă, în secția Reanimare, aceasta fiind diagnosticată cu politraumatism și combustie termică în regiunea membrelor superioare și inferioare. Starea de sănătate a femeii este gravă, dar stabilă.

Pompierul a suferit un traumatism asociat, contuzia toracelui și traumatism abdominal închis, și este internat în secția Traume Asociate pentru monitorizare și continuarea tratamentului. În prezent, starea pacientului este stabilă.

Totodată, ieri s-a adresat pentru asistență medicală o altă pacientă care a avut de suferit în urma aceleiași explozii. Femeia a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral și a fost internată pentru continuarea tratamentui conservativ.

La fel, la Spitalul Clinic Municipal Sfânta Treime mai este internată o persoană cu reacții post-stres.

Ministerul anunță că opt persoane din blocul afectat de explozie au fost cazate la fostul spital al „Căilor Ferate”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md