00:46:19 27.04.2024
Stiri

PUN îndeamnă basarabenii care dețin și cetățenia României să participe la REFERENDUMUL de modificare a Constituției

Știri 04.10.2018 14:30 Vizualizări1409 Autor: Ziarul National
PUN îndeamnă basarabenii care dețin și cetățenia României să participe la REFERENDUMUL de modificare a Constituției privesc.eu


Partidul Unității Naționale (PUN) îndeamnă basarabenii cu cetățenia română să iasă în număr mare la referendumul pentru modificarea articolului 48 aliniatul 1 din Constituția României și să se pronunțe în favoarea prevederii potrivit căreia „familia se intemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

„După cum bine știți, în zilele de 6 și 7 octombrie, în România va avea loc referendumul pentru modificarea articolului 48 aliniatul 1 din Constituția României. PUN, ca partid românesc, atașat valorilor naționale și creștine, consideră că familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie este singura relație interumană ce asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației generațiilor viitoare”, a declarat astăzi, într-un briefing de presă, liderul formațiunii Anatol Șalaru.

În opinia PUN, familia, ca instituție fundamentală a societății, asigură continuitatea poporului român. „Mai mult decât atât, familia este locul în care valorile și tradițiile românești sunt transferate noilor generații, iar tradițiile și valorile românești au, la baza lor, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie. În acest context, PUN face apel la toți cetățenii din R. Moldova care dețin cetățenia română să participe la referendum și să voteze DA pentru modificarea articolului 48 din Constituția României. Acest referendum nu este îndreptat împotriva cuiva, ci vine să clarifice unele lucruri pe care legiuitorii la momentul adoptării Constituției României nu le-au detaliat”, a precizat Șalaru.

De menționat că pe teritoriul R. Moldova vor fi deschise 35 de secții de votare. Întrebarea supusă referendumului, la care alegătorii sunt chemați să răspundă cu „DA” sau „NU” este: „Sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md