17:22:20 04.05.2024
Stiri

Opoziția solicită audieri parlamentare în cazul „PRIVATIZĂRII dubioase” a companiei de stat „AIR Moldova”: Decizia Legislativului

Politică 04.10.2018 10:53 Vizualizări1098 Autor: Ziarul National
Opoziția solicită audieri parlamentare în cazul „PRIVATIZĂRII dubioase” a companiei de stat „AIR Moldova”: Decizia Legislativului


Partidele de opoziție din Parlament au solicitat astăzi audierea ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și a directorului Agenției Proproetății Publice, Vladimir Baldovici, la subiectul „privatizării dubiose” a companiei de stat „Air Moldova”.

Deputatul socialist Vladimir Țurcan a declarat că această companie a fost vândută pe bani puțini, „numai 50 de milioane de lei”, iar ceilalți bani vor fi destinați stingerii datoriilor „Air Moldova”, majoritatea către compania care administrează Aeroportul Internațional Chișinău. Țurcan a adăugat că își amintește de declarațiile fostului director al Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, care a spus că banii din miliardul furat ar fi anume la aeroport.

Deputata liberală Alina Zotea a propus ca audierile să aibă loc săptămâna viitoare în cadrul Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, pentru a afla cine stă în spatele acestei privatizări.

Majoritatea parlamentară nu a susținut această propunere care a acumulat doar 42 de voturi și, prin urmare, audieri la acest subiect nu vor avea loc în Parlament.

Menționăm că „Air Moldova” a fost vândută contra sumei de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferate la bugetul de stat, restul sumei reprezentând datoriile companiei „Air Moldova” pe care investitorul s-a obligat să le achite. Cumpărătorul este compania „Civil Aviation Group” SRL, fondată de un doi cetățeni ai R. Moldova, care dețin 51% din acțiuni, și compania românească „Blue Air”.

Cei doi cetățeni moldoveni sunt Andrei Ianovici și Serghei Melnik.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md