17:06:01 26.04.2024
Stiri

Mai multe acte importante pe suport de hârtie vor fi ANULATE. Nu va fi nevoie nici de cazierul JURIDIC pentru a perfecta unele documente

Social 03.10.2018 14:00 Vizualizări1258 Autor: Ziarul National
Mai multe acte importante pe suport de hârtie vor fi ANULATE. Nu va fi nevoie nici de cazierul JURIDIC pentru a perfecta unele documente


Începând cu 8 octombrie curent, cetățenii nu vor mai fi nevoiți să prezinte cazierul juridic pentru perfectarea unor acte, iar alte patru documente pe suport de hârtie, inclusiv polița de asigurare medicală, certificatul medical, patenta de întreprinzător și certificatul privind lipsa datoriilor la stat, vor fi anulate.

Astfel, cazierul contravențional nu mai este necesar la perfectarea permisului de conducere și la eliberarea plăcuțelor de înmatriculare a vehiculelor. În ce privește polița de asigurare, datele persoanelor se conțin în registrele CNAM, pentru certificatele medicale este funcțională platforma e-certificat medical, iar pentru certificatul privind lipsa datoriilor la stat toată informația este publică și disponibilă în format electronic.

„Avem componentele necesare pentru a lucra online și toate condițiile pentru ca instituțiile statului să nu mai ofere certificate pe suport de hârtie. Astăzi toți folosim platforme electronice, dar în raport cu statul am rămas în perioada de a face din cetățeni poștași. Unul dintre obiective este să ajungem în situația, când cetățenii nu vor mai avea nevoie de certificate, dar va fi suficient să prezinte doar buletinul de identitate în raport cu o instituție a statului”, a declarat premierul Pavel Filip, în cadrul evenimentului dedicat platformei de schimb de date – MConnect.

Premierul a dat asigurări că lista actelor anulate va fi extinsă și a îndemnat instituțiile publice să fie mai insistente în utilizarea platformei MConnect.

Actualmente, la Platforma MConnect, care este implementată de Agenția de Guvernare Electronică, sunt conectate peste 30 de instituții. Acestea efectuează schimbul electronic de date în timp real, fără a solicita informații de la cetățeni și mediul de afaceri în formă de certificate și rapoarte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md