14:38:38 26.04.2024
Stiri

MAIB, cumpărată de BERD // Banii proveniți în urma vânzării a 41% din acțiunile băncii vor ajunge în buget: „Vom avea o primă mare RECUPERARE a activelor bancare”

Economie 02.10.2018 15:20 Vizualizări1560 Autor: Ziarul National


MAIB, cumpărată de BERD // Banii proveniți în urma vânzării a 41% din acțiunile băncii vor ajunge în buget: „Vom avea o primă mare RECUPERARE a activelor bancare”

Faptul că 41 la sută din acțiunile „Moldova Agroindbank” vor fi achiziționate de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va aduce mai multe beneficii R. Moldova, inclusiv în ceea ce privește recuperarea activelor de pe urma așa-zisului furt al miliardului din sistemul bancar.

Președintele Andrian Candu a declarat că astăzi urmează să fie semnat contractul de achiziționare de către BERD a celor 41% din acțiunile MAIB.

„Această tranzacţie este importantă din câteva puncte de vedere. E vorba de investitori străini importanţi, care îşi consolidează prezenţa pe piaţa financiară. Prin intrarea lor pe piață vor aduce beneficii sistemului bancar şi economiei R. Moldova. O parte semnificativă va reveni statului, inclusiv ca restituire a fraudei bancare. Banii din vânzarea acţiunilor vor veni în bugetul statului şi astfel vom avea o primă mare recuperare a activelor bancare”, a declarat astăzi Candu, după ședința Coaliției de guvernare.

De menţionat că BERD și fondurile de investiții private AB Invalda INVL și Horizon Capital au achiziționat un pachet de 41,09% din acțiunile B.C. „Moldova Agroindbank” S.A, în cadrul unei licitații organizate de Agenția Proprietății Publice din R. Moldova. Partenerii au achitat pentru pachetul respectiv 451 533 de milioane de lei, echivalentul a 23,031 de milioane de euro.

„Guvernul a arătat o voință politică puternică și a hotărât să curețe sectorul bancar. A luat o decizie curajoasă de a sprijini procesul de vânzare al MAIB, care, fără îndoială, va contribui la servicii bancare mai bune și la investiții mai puternice în economia Republicii Moldova în ansamblu”, a declarat Francis Malige, directorul executiv al BERD pentru instituțiile financiare, astăzi, în cadrul evenimentului de semnare a contractului privind procurarea de către stat și deetatizarea a 41,09% din acțiunile nou emise ale băncii de importanță sistemică B.C. „Moldova Agroindbank”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md