00:55:25 27.04.2024
Stiri

După ce a provocat râsete cu explicațiile despre proveniența numelui său, Igor Dodon spune că prenumele i se trage de la un „cneaz sfânt”: „Ziua îngerului meu păzitor”

Monden 02.10.2018 13:27 Vizualizări3167 Autor: Ziarul National
După ce a provocat râsete cu explicațiile despre proveniența numelui său, Igor Dodon spune că prenumele i se trage de la un „cneaz sfânt”: „Ziua îngerului meu păzitor”


Președintele Igor Dodon sugerează că prenumele său se trage de la Marele Cneaz de Cernigov și Kiev, Sfântului Cuvios Igor.

„Astăzi, Biserica Ortodoxă sărbătorește ziua Sfântului Cuvios Igor, Marele Cneaz de Cernigov și Kiev, ziua îngerului meu păzitor. Mă bucur că m-am născut într-o familie ortodoxă, că părinții mei mi-au dat o educație creștină. Consider că este de datoria mea să protejez credința ortodoxă și valorile noastre tradiționale. Este ceea ce trebuie să transmitem drept moştenire urmaşilor noștri. Adresez felicitări tuturor creștinilor botezați în cinstea Sfântului Cuvios, Cneaz Igor”, a scris Dodon pe Facebook.

Amintim că, anterior, aflat într-o vizită în Rusia, șeful statului a declarat că numele Dodon provine de la faptul că strămoșii săi ar fi ajuns la râul Don - „do Dona”.

CITIȚI și Sergiu Mocanu RÂDE de președintele Dodon, al cărui nume s-ar trage de la râul Don din Rusia: „Dodon nu mai obosește să-i distreze pe ruși”

„Cândva, străbuneii mei au ajuns la Don (râul Don din Rusia - n.r.). Dodon este numele de familie al celor care au ajuns la Don”, a explicat atunci originile rusești ale numelui său președintele R. Moldova.

Menționăm că președintele Igor Dodon a mai fost ironizat și pe seama faptului că a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că ar fi „un președinte dat de la Dumnezeu”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md