13:35:36 26.04.2024
Stiri

SIMPTOME de cancer pe care nu trebuie să le ignori

Știri 27.09.2018 14:38 Vizualizări4210 Autor: Ziarul National
SIMPTOME de cancer pe care nu trebuie să le ignori sursa: ciao.ro


Nimănui nu-i place să vorbească despre cancer, pentru că este cea mai cumplită boală, dar dacă o descoperi din timp, ai șanse mari să supraviețuiești.

Evident, unele dintre simptomele asociate bolii pot fi semnele altor boli, dar este întotdeauna mai bine să previi decât să tratezi. De aceea, este important să mergi la doctor din timp dacă ai orice urmă de îndoială.

Mai jos sunt cele 11 simptome pe care NU TREBUIE SĂ LE IGNORI. Ai mare grijă mai ales cu ultima, pentru că, de multe ori, poate fi interpretată.

1. Oboseală continuă

Faptul că te simți obosit sau extenuat poate fi cauzat de multe lucruri, unul din acestea fiind chiar cancerul. Atât cancerul de colon, cât și leucemia pot genera acest simptom. Dacă te simți obosit pentru o perioadă îndelungată de timp, ar fi bine să te duci rapid la doctor.

2. Pierderi inexplicabile în greutate

Dacă experimentezi scăderi rapide în greutate și nu ai o explicație logică pentru asta, ar putea fi un motiv profund. Majoritatea tipurilor de cancer pot cauza scăderea în greutate așa că fii cu ochii pe cântar.

3. Dureri persistente

Durerile persistente care aparent apar fără motiv pot fi un semn de cancer, mai ales dacă iei un tratament și nu funcționează. În funcție de locul în care simți durerea, ai putea suferi de cancer de colon, ovarian etc.

4. Umflături ciudate

Dacă din senin îți apar umflături pe corp sau observi vreo schimbare, asta ar putea fi un bun indicator că ceva nu funcționează cum trebuie.

5. Febra continuă

Cancerul afectează sistemul imunitar ceea ce cauzează o febră continuă, fără un motiv anume. Se întâmplă mai des în ultimele stadii ale cancerului, dar poate să apară și în stadiul prematur dacă suferi de leucemie.

6. Schimbări ale pielii

Pun pariu că nu știai că cancerul de piele este cel mai des întâlnit tip de cancer și cel mai bun mod de a-l preveni este să-ți monitorizezi pistruii noi și neobișnuiți, alunițele și orice fel de semn. Dacă își schimbă culoarea sau mărimea, ar trebui să vezi un doctor urgent. Pielea înroșită sau care sângerează poate fi un semn de cancer.

7. Tuse continuă

Dacă ai o tuse care pare să nu mai plece, ar putea însemna mai mult decât o simplă răceală. Dacă atunci când tușești simți o durere în piept, la spate sau în zona umerilor, atunci cu siguranță trebuie să mergi la un consult.

8. Mersul des la toaletă

Dacă simți nevoia să mergi la toaletă mai des decât de obicei, acesta ar putea fi un semn de cancer. Diareea și constipația pot fi, de asemenea, alte semne de cancer de colon. Semnele unui cancer la prostată includ dureri atunci când urinezi sau chiar sânge în urină.

9. Sângerări inexplicabile

Dacă din senin începi să tușești cu sânge, acesta poate fi un semn important de cancer. Alte tipuri de sângerări periculoase sunt cele vaginale sau anale.

10. Probleme cu înghițitul mâncării

Dacă îți este greu să înghiți mâncarea sau ai probleme digestive, acestea ar putea fi semne de cancer la nivelul stomacului sau esofagului.

11. Alte simptome

Simptomele de mai sus sunt cele mai comune sau mai des întâlnite atunci când vorbim de cancer, însă mai sunt și altele de luat în seama. Printre acestea se enumeră picioarele umflate sau schimbări generale asupra felului în care corpul arată/se simte.

Sursa: ciao.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md