17:30:03 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Opoziția cere DEMISIA șefului de la SIS, după expulzarea profesorilor turci din R. Moldova: „A distrus șapte familii și i-a dus lui Erdogan oameni vii, ceea ce este un lucru grav”

Partide/Comunicate 25.09.2018 12:51 Vizualizări1207 Autor: Ziarul National
VIDEO // Opoziția cere DEMISIA șefului de la SIS, după expulzarea profesorilor turci din R. Moldova: „A distrus șapte familii și i-a dus lui Erdogan oameni vii, ceea ce este un lucru grav”


Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” a protestat astăzi în fața sediului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), cerând demisia șefului acestei instituții, Vasile Botnari.

Opoziția din R. Moldova și-a motivat cererea prin faptul că Vasile Botnari ar fi comis „o fărădelege” atunci când a expulzat, pe 6 septembrie curent, șapte profesori și manageri de la rețeaua de licee „Orizont” din R. Moldova.

Unii protestatari din fața SIS purtau cagule negre pe cap, iar alții au afișat pancarte cu mesaje de genul: „Botnari, cu familia ta tot așa ai proceda?”, „SIStați traficul de persoane”, „SIS a reDEVENIT KGB” etc.

„Acest serviciu s-a transformat într-o bâtă a regimului Plahotniuc-Dodon, când în funcția de șef al SIS a fost numit omul lui Plahotniuc, Vasile Botnari. SIS este o instituție capturată și cerem demisia lui Vasile Botnari. Suntem aici pentru a vă arăta fața celui care a distrus șapte familii și i-a dus oameni vii lui Erdogan, ceea ce este un lucru extrem de grav”, a declarat lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care ținea în mâini poza lui Vasile Botnari.

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, a adăugat faptul că R. Moldova „nu mai este stat de drept”, odată ce a expulzat „tâlhărește” profesorii de la liceele „Orizont”, „cei care creează mințile în această republică și au adus cele mai multe medalii olimpice”.

Și Oazu Nantoi a ținut să precizeze faptul că SIS nu s-ar ocupa cu probleme legate de securitatea R. Moldova, odată ce „nu i-a observat” pe străzile Chișinăului pe separatiștii Nina Ștanski și Evgheni Șevciuc, dar nici agentura altor state care subminează interesele naționale, dar servește regimului actual.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md