05:58:44 27.04.2024
Stiri

O echipă de experți din UE va asista autoritățile din R. Moldova în implementarea REFORMEI administrației publice: Buget de 4,7 milioane de euro

Social 21.09.2018 12:00 Vizualizări1407 Autor: Ziarul National
O echipă de experți din UE va asista autoritățile din R. Moldova în implementarea REFORMEI administrației publice: Buget de 4,7 milioane de euro


O echipă de experți din Uniunea Europeană și-a început, zilele trecute, activitatea în R. Moldova în cadrul a două proiecte de asistență ale UE pentru reforma administrației publice.

Proiectul „Suport pentru reforma administrației publice” are un buget de 2,8 milioane de euro, iar proiectul „Suport în dezvoltarea capacităților profesionale și motivarea angajaților din administrația publică” - un buget de 1,9 milioane de euro.

Proiectele se vor axa pe consolidarea capacităților instituționale și a resurselor umane ale autorității publice centrale și celei locale în elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor, precum și îmbunătățirea calității prestării serviciilor publice în conformitate cu așteptările și necesitățile cetățenilor, dar și creșterea transparenței în procesul decizional.

Cancelaria de Stat transmite că, în scurt timp, la Chișinău va sosi și echipa de experți pentru un alt proiect de asistență tehnică al UE „Suport în consolidarea procesului de elaborare a politicilor în contextul punerii în aplicare a Acordului de Asociere” cu un buget de 1,8 milioane de euro care va avea drept beneficiari majori Cancelaria de Stat, Ministerul Finanțelor și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Toate cele trei proiecte fac parte din Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind Programul de suport pentru reforma administrației publice, care prevede oferirea asistenței tehnice în valoare de 15 milioane de euro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md