18:08:40 26.04.2024
Stiri

Cazul MH17: Armata rusă susține că racheta care a doborât avionul aparținea Ucrainei. Kievul acuză „un nou FAKE al propagandei ruse”

Știri 18.09.2018 08:30 Vizualizări1601 Autor: Ziarul National
Cazul MH17: Armata rusă susține că racheta care a doborât avionul aparținea Ucrainei. Kievul acuză „un nou FAKE al propagandei ruse”


La peste patru ani după prăbușirea în Donbas a avionului civil cu aproape 300 de persoane la bord, Ministerul Apărării al Rusiei a organizat ieri o conferință de presă în cadrul căreia a care a negat implicarea armatei ruse în doborârea avionului malaiezian „Boeing“, ce efectua zborul MH17 de la Amsterdam la Kuala Lumpur, pe 17 iulie 2014.

La conferință, reprezentanții armatei ruse, în speță Nikolai Parșin, șeful Direcției Rachete și Artilerie din Ministerul Apărării, a declarat că armata rusă a reusit să „identifice după numărul motorului” racheta care, potrivit JIT („Echipa internațională de anchetă), a doborât aeronava „Boeing“ în iulie 2014.

Potrivit armatei ruse, în decembrie 1986, aceasta rachetă a fost trimisă la unitatea militară 20152 situată în regiunea Ternopil din Ucraina. Militarii ruși susțin că această unitate militară nu a fost dizolvată, iar rachetele ei nu au fost niciodată transporate în Rusia. În prezent, susține armata rusă, această unitate se numește Regimentul 223 antirachetă și a participat la luptele din estul Ucrainei, transmite Pagina de Rusia.

De asemenea, oficialul militar rus susține că imaginile video cu lansatorul rusesc din Donbas, publicate de către JIT, au fost faslificate, fără a spune și de către cine.

Totodată, militarii ruși au prezentat înregistrarea audio a unei conversații a militarilor ucraineni, realizată în 2016. Ei susțin că această înregistrare indică implicarea Ucrainei în doborârea aeronavei Boeing. În înregistrare, un colonel al forțelor armate ucrainene cere o interdicție a zborurilor civile în timpul unui exercitiu militar, pentru a evita situații ca cea care s-a întâmplat cu aparatul malaiezian. Cum această afirmație ar dovedi implicarea Ucrainei în tragedie, armata rusă nu a explicat.

La rândul său, secretarul general al Consiliului de Securitate și Apărare Naționala al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a declarat că partea rusă a emis de-a lungul timpului o serie de „fake-uri“ pentru a acoperi crima pe care a comis-o, portivit concluziilor anchetei oficiale care a arătat că racheta care a doborât cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines în 17 iulie 2014 a fost adusă din Rusia. Ancheta a confirmat, de asemenea, că racheta a fost trasă dintr-o tabără situată la acea dată pe teritoriul aflat sub controlul separatiştilor proruşi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md