03:34:06 27.04.2024
Stiri

Mihăeș afirmă că organele abilitate nu au încălcat legea când au expulzat cei șapte cetățeni turci și face o paralele cu Ludmila Kozlowska

Social 13.09.2018 16:19 Vizualizări1326 Autor: Ziarul National


Mihăeș afirmă că organele abilitate nu au încălcat legea când au expulzat cei șapte cetățeni turci și face o paralele cu Ludmila Kozlowska

Comentatorul politic Roman Mihăeș consideră că organele de drept ale R. Moldova au procedat „corect”, atunci când i-au expulzat pe șapte cetățeni turci, angajați ai rețelei de licee „Orizont”, și că nu trebuie să ofere explicații despre acest caz, așa cum solicită unele partide de opoziție și reprezentanți ai societății civile.

Într-un material publicat pe site-ul său, mesaj.md, Mihăeș afirmă la fel s-a procedat și în cazul președintei Fundației „Open Dialog”, Ludmila Kozlowska.

„Prin decizii ale Biroului de Migrație și Azil, cei șapte cetățeni turci au fost declarați persoane indezirabile și au fost escortați de pe teritoriul R. Moldova. Decizia este perfect legală, emisă în baza legii nr.200 din 16.07.2010 privind regimul străinilor în R. Moldova. Expulzarea este o măsură extremă la care se recurge numai în anumite condiții. De regulă, are în vedere apărarea securității naționale a statului. În UE, țările membre apelează des la instituția expulzării. Cel mai recent caz este cel al cetățenei Ucrainei, Ludmila Kozlowska, care domicilia mai mult de zece ani în Polonia”, compară acesta.

Mihăeș menționează că autoritățile poloneze au introdus numele acesteia în Schengen Information System, cu mențiunea de a-i fi interzisă intrarea în UE pe motive de securitate națională.

„Ludmila Kozlowska a încercat să intre în UE, dar a fost reținută în aeroportul din Bruxelles. Poliția de frontieră belgiană nu i-a permis accesul în spațiul UE. A fost trimisă cu primul avion la Kiev. Nici în Polonia, nici în Belgia nu a fost emisă vreo hotărâre judiciară. Expulzarea s-a făcut doar în baza unor decizii ale instituțiilor abilitate”, mai spune Mihăeș.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md