10:31:08 26.04.2024
Stiri

Comitetul Mișcării de Rezistență „ACUM” cere postului public de televiziune să REFLECTE „MASIV” protestul din 26 august al opoziției

Politică 24.08.2018 13:13 Vizualizări2361 Autor: Ziarul National
Comitetul Mișcării de Rezistență „ACUM” cere postului public de televiziune să REFLECTE „MASIV” protestul din 26 august al opoziției


Comitetul Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” solicită conducerii postului public de televiziune „Moldova 1” să „reflecte masiv” protestul opoziției de pe 26 și 27 august curent din centrul Chișinăului și să invite la discuții organizatorii acestui eveniment.

Într-o declarație a comitetului, citită astăzi în fața postului „Moldova 1” de către liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, se arată că, în condițiile unei piețe audiovizuale și a celei de publicitate din R. Moldova monopolizate de „binomul toxic Plahotniuc-Dodon”, dreptul la libera exprimare a cetățenilor este încălcat, iar postul public de televiziune „Moldova 1”, plătit din bani publici, s-ar fi transformat în „instituție de buzunar a lui Plahotniuc” și s-ar comporta de parcă în R. Moldova nu ar exista opoziție antioligarhică.

Și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a cerut depolitizarea postului public de televiziune și reflectarea „pe deplin” a lucrurilor importante care se întâmplă în R. Moldova, inclusiv a revendicărilor care vor fi înaintate în Piața Marii Adunări Naționale, „pentru ca să fie informați toți cetățenii R. Moldova”.

Igor Munteanu, membru al Comitetului „ACUM”, a adăugat faptul că felul în care au fost reflectate evenimentele de creare a celulelor de rezistență la nivel de orașe nu ar fi arătat „o deschidere” din partea acestei instituții media față de protestele care au loc în R. Moldova.

Conducerea postului public de televiziune nu a comentat deocamdată aceste acuzații, dar anterior a arătat că ar fi invitat de mai multe ori liderii opoziției la emisiuni și aceștia ar fi refuzat să vină.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md