20:43:27 26.04.2024
Stiri

Maia Sandu a primit răspuns de la CEC, unde a reclamat faptul că PDM s-ar finanța ilegal: „Alina Russu o face pe mortul în păpușoi”

Politică 09.08.2018 12:03 Vizualizări4607 Autor: Ziarul National
Maia Sandu a primit răspuns de la CEC, unde a reclamat faptul că PDM s-ar finanța ilegal: „Alina Russu o face pe mortul în păpușoi” Adevarul


După patru luni de la depunerea unei sesizări la Comisia Electorală Centrală (CEC), instituție căreia i se cerea să analizeze înregistrarea audio apărută anterior în presă, în care președintele raionului Criuleni și membru al PDM, Veaceslav Burlac, le cerea colegilor săi să semneze în dreptul unor donații la partid pe care nu le-ar fi făcut în realitate, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a primit un răspuns care a nemulțumit-o.

Președinta CEC, Alina Russu, i-a transmis că a verificat raportul privind gestiunea financiară pentru anul 20l7 a Partidului Democrat și a constatat că „nu putem da o calificare a înregistrării audio la care faceți referință în sesizare, or, neavând competența de a ancheta în activitatea sa, Comisia adoptă decizii cu votul majorității membrilor doar în baza probelor prezentate ce corespund cerințelor de admisibilitate, pertinență și veridicitate”.

„În privința înregistrării audio difuzată la postul de televiziune Jurnal TV, la care se face referință în sesizare, PDM susține că este imposibil de a concluziona doar în baza unei înregistrări audio. Or, în cadrul verificărilor interne, s-a stabilit că la adresa organelor de control ale PDM nu a parvenit nicio plângere sau obiecție în privința unor presupuse donații sau cotizații fictive. În același timp, PDM a interpelat Inspectoratul de poliție al raionului Criuleni, iar, potrivit răspunsului nr. 4104 din 25 aprilie 2018, Inspectoratul a informat că pe parcursul anului 2017 și până la momentul respectiv anumite plângeri privind colectarea plăților fictive de către PDM nu au fost înregistrate”, se arată, printre altele, în răspunsul de la CEC.



„PDM continuă să se finanțeze în mod ilegal, iar Alina Russu, șefa de la CEC, o face pe mortul în păpușoi. (...) După o „investigație” care a durat tocmai patru luni, Alina Russu ne informează că Partidul Democrat (!) a analizat sesizarea noastră și nu a constatat încălcări… Am o nedumerire, totuși: CEC e filială a PDM sau PDM e angajat să facă investigații pentru CEC?”, a comentat Maia Sandu răspunsul primit de la CEC.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md