04:12:00 26.04.2024
Stiri

Noi DEMITERI la Guvern? Un funcționar de rang înalt a intrat în dizgrația premierului Filip și a primit un ULTIMATUM

Politică 01.08.2018 09:02 Vizualizări5814 Autor: Ziarul National
Noi DEMITERI la Guvern? Un funcționar de rang înalt a intrat în dizgrația premierului Filip și a primit un ULTIMATUM


Directorul Căii Ferate din Moldova (CFM), Iurie Topală, care se numără printre ultimii membri ai Partidului Liberal aflați încă în funcții de conducere, riscă să fie demis. Acesta a fost criticat dur de premierul Pavel Filip și are la dispoziție puțin timp pentru ca să stingă datoriile la salarii, să optimizeze cheltuielile și să pună la punct reorganizarea strategică a întreprinderii.

Premierul s-a arătat revoltat că angajații de la CFM nu și-au primit salariile de trei luni, datoriile ajungând până la 100 de milioane de lei.

„Cu asemenea organizare, voi n-o să ajungeți nicăieri. Cum aveți de gând să ieșiți din criză, când aveți 40 de întreprinderi-căpușă care prestează servicii? Aveți mașini care stau în garaj fără roți, dar pentru care indicați consum de motorină”, le-a reproșat Pavel Filip celor din conducerea CFM, convocați într-o ședință la Guvern.

De asemenea, Filip a spus că managementul întreprinderii este defectuos și ineficient. „Văd că lucrurile stau pe loc. Lumea e interesată să stăm în haos. Trebuie să înțelegem ce se întâmplă la întreprindere și să nu ne batem joc de oameni. Cineva vede CFM ca o afacere personală și face ce vrea acolo”.

În cadrul aceleiași ședințe, prim-ministrul a dat indicații ca întreprinderea să treacă din gestiunea Ministerului Economiei și Infrastructurii în cea a Agenției Proprietății Publice. „Ministerul trebuie să se ocupe de politici, iar APP – de administrare. Nu mai vreau să pierdem timpul în discuții ineficiente și explicații care nu duc la rezultate”, a conchis sursa citată.

Anul trecut, Guvernul a aprobat Concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a Î.S. „Calea Ferată din Moldova” pentru anii 2018-2021. Ulterior urma ca MEI și CFM să elaboreze un plan de acțiuni de implementare.

Amintim că liberalul Iurie Topală a preluat funcția de director al CFM în perioada în care ministrul al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor era Iurie Chirinciuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md