10:02:09 26.04.2024
Stiri

Unioniștii acuză socialiștii că vor să ZĂDĂRNICEASCĂ Marea Adunare Centenară de pe 1 septembrie, când Flacăra Unirii va ajunge în centrul Chișinăului

Știri 31.07.2018 09:52 Vizualizări1338 Autor: Ziarul National
Unioniștii acuză socialiștii că vor să ZĂDĂRNICEASCĂ Marea Adunare Centenară de pe 1 septembrie, când Flacăra Unirii va ajunge în centrul Chișinăului Semnează pentru Basarabia e România // Facebook


Socialiștii intenționează să zădărnicească Marea Adunare Centenară din centrul Chișinăului, care va avea loc pe 1 septembrie curent, când Flacăra Unirii, aprinsă la Alba Iulia pe 1 iulie curent și purtată în mâini de participanții la Marșul Centenar, va ajunge în capitala R. Moldova.

Președintele Blocului Unității Naționale (BUN), Ion Leașcenco, care a participat la prima ședință cu reprezentanții Primăriei Chișinău, ai poliției municipale și ai socialiștilor cu privire la evenimentul unionist de pe 1 septembrie din Piața Marii Adunări Naționale, afirmă că socialiștii pretind că ei au rezervat centrul Chișinăului pentru acea dată încă din 2015.

„Aflăm stupefiați că și de această dată dodonul vrea să ne zădărnicească manifestația. Cică au depus o cerere de prin anul 2015, unde solicită întreaga Piață din 1 septembrie până pe 31 decembrie, zilnic, de la 08:00 la 23:00, unde vor fi prezenți 20 de mii de oameni. Document semnat de Igor Dodon. O fi socialiștii așa de unioniști ore? Abracadabrantă situație, nu-i așa? Țin să menționez că, la momentul depunerii cererii noastre, nu era o altă solicitare de manifestație publică pe data de 1 septembrie. Că le place dânșilor, că nu le place, Marea Adunare Centenară din prima zi din această toamnă va avea loc. Nu uităm, pe 1 septembrie, toți cei care împărtășesc cauza reîntregirii sunt așteptați la Chișinău!”, a declarat Ion Leașcenco.



Menționăm că Flacăra Unirii a ajuns în acest moment la Ploiești, participanții la Marșul Centenar urmând să parcurgă în total, în 11 etape, 1,3 mii de kilometri până la Chișinău. Aceștia sunt întâlniți cu pâine și sare în fiecare localitate din România și sunt felicitați pentru faptul că duc mesajul Unirii celor două state românești până la Chișinău.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md