07:07:05 27.04.2024
Stiri

Studenții la Medicină, OBLIGAȚI prin lege să activeze trei ani după absolvirea studiilor acolo unde îi repartizează autoritățile: În caz contrar, vor trebui să întoarcă banii pentru studii la stat

Social 27.07.2018 14:33 Vizualizări1702 Autor: Ziarul National
Studenții la Medicină, OBLIGAȚI prin lege să activeze trei ani după absolvirea studiilor acolo unde îi repartizează autoritățile: În caz contrar, vor trebui să întoarcă banii pentru studii la stat


Medicii și farmaciștii din R. Moldova, admiși la studii de rezidențiat, cu finanțare de la bugetul de stat, vor încheia cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale un contract privind instruirea în rezidențiat și plasarea în câmpul muncii.

Potrivit unor modificări aprobate astăzi de Parlament, aceștia vor fi obligați, după absolvirea studiilor de rezidențiat, să activeze cel puțin trei ani conform repartizării Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Nerespectarea prevederilor contractului presupune restituirea costului studiilor superioare în domeniul medical și farmaceutic și a costului studiilor de rezidențiat, finanțate de la bugetul de stat, conform calculelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Menționăm că și în anii trecuți autoritățile au încercat să impună mai mulți absolvenți de la Medicină să întoarcă peste 200 de mii de lei pentru faptul că nu s-au dus să lucreze acolo unde au fost repartizați și chiar au fost inițiate procese de judecată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md