02:25:53 27.04.2024
Stiri

SUPERSTAR, dar mai ales OM: iată motivele pentru care merită tot respectul

Monden 23.07.2018 19:20 Vizualizări2698 Autor: Ziarul National


SUPERSTAR, dar mai ales OM: iată motivele pentru care merită tot respectul sursa: eva.ro

Socotit de mulţi cel mai bun fotbalist din lume, mai bun şi decât marele rival Messi, milionar, playboy şi obsedat de imaginea sa, Cristiano Ronaldo rămâne, indiscutabil, un personaj complex. Unora le pare un tip superficial, de-a dreptul cocalar, cu toate „figurile” lui de pe teren. Alţii văd în el un tip extrem de talentat, un model de succes prin forţe proprii, un băiat care munceşte mult şi îşi savurează din plin reuşitele extraordinare.

Mereu însetat de victorie, Ronaldo nu este un tip perfect, dar ţine să fie cel mai bun, mai bun şi decât cel din mintea lui, iar pentru asta trage tare în fiecare zi. Imaginea lui, banii lui, gloria şi tot ce mai câştigă se bazează pe capacitatea sa de a fi cel mai bun, iar asta nu ţine de noroc sau de o zi mai proastă, ci de îndârjirea cu care începe şi termină fiecare zi.

Dar dincolo de impresia de băiat de bani gata, interesat numai de câştiguri şi de imagine, se ascunde un personaj sensibil, cu suflet mare, a dovedit-o de nenumărate ori.

Şi dacă e imposibil şi, pe undeva, şi firesc să nu-l aibă toată lumea la suflet, Bright Side ne dă nouă motive pentru care Cristiano merită respectul tuturor. Faptele vorbesc pentru el!

1. Donează periodic sânge

De patru ani, Cristiano donează sânge şi din această cauză se numără printre foarte puţinii fotbalişti care nu au niciun tatuaj: din cauza riscului unor infecţii, poţi dona sânge doar după 6-12 luni de la data realizării tatuajului, aşa că Ronaldo a preferat să rămână „curat” ca să poată continua acest obicei care salvează vieţi.

2. Dedică mult timp acţiunilor caritabile

Deşi el nu face tam-tam pe tema asta, presa a aflat că fotbalistul donează mari sume de bani pentru copiii şi tinerii bolnavi, pentru reconstruirea caselor distruse de dezastrele naturale sau pentru sponsorizarea unor spitale. Potrivit Bright Side, starul face donaţii în acelaşi ritm în care donează sânge. „Tatăl meu m-a învăţat mereu că dacă fac lucruri bune şi ajut oamenii, Dumnezeu îmi va da de două ori mai mult”, a declarat Ronaldo.

3. Nu-şi uită prietenii

Dacă ar fi îngâmfat cum pare, Ronaldo ar fi aşa cu toată lumea. Dar pentru el prietenii săi sunt foarte importanţi, fac parte din viaţa lui şi este mereu aproape de aceştia. În semn de apreciere, el i-a dăruit celui mai bun amic, Albert Fantrau, o vilă imensă. Albert i-a cedat locul său lui Cristiano la meciul de calificare pentru un loc în echipa Sporting Lisabona. Cristiano s-a dus în locul acestuia şi a reuşit să dea golul care i-a deschis drumul spre glorie, dar nu a uitat niciodată cum a început totul.

4. Îşi adoră familia

Popularitatea uriaşă, milioanele de fani şi sumele colosale de bani pe care le câştigă nu l-au făcut să-şi piardă capul: pentru el, familia rămâne pe primul loc. Când îşi ia o vacanţă, nu fuge pe o insulă departe de toţi, refugiat în lux, ci trece mai întâi pe la cei dragi şi petrece câteva zile cu ei.

5. Comunică uşor şi deschis cu suporterii

E frumos să ai mulţi admiratori, dar nu-i deloc simplu să le acorzi timp pentru a-i face fericiţi şi întotdeauna vor fi nemulţumiţi. Dar cei care îl întâlnesc pe Ronaldo nu se pot plânge, dimpotrivă - noul jucător al lui Juventus Torino e foarte atent cu cei care îi cer un autograf sau un selfie. Chiar şi la Cupa Mondială 2018, unde timpul era foarte limitat, el a coborât din autocar şi a îmbrăţişat un suporter tânăr care plângea, apoi l-a consolat acordându-i un autograf.

6. Nu se fereşte să se autoironizeze

Cristiano Ronaldo are un simţ al umorului foarte dezvoltat. S-a distrat bine când s-a îmbrăcat ca un homeless şi a stat o oră aşa pe străzile din Madrid. A vorbit cu străinii care nu-l recunoşteau, le-a cerut femeilor numărul de telefon, le-a spus bancuri şi s-a bucurat puţin de statutul de anonim.

7. Fotbalul, înaintea banilor

Deşi pare că e avid după bani, adevărul pur este că Ronaldo iubeşte fotbalul mai mult decât orice şi dacă ar fi nevoit să aleagă, n-ar lăsa acest joc în favoarea teancurilor de bancnote. Dar câtă vreme le are pe amândouă, este fericit să se bucure la maximum de pasiunea lui pentru fotbal. După ce Real Madrid a câştigat Liga Campionilor, Ronaldo şi-a donat bonusul pentru îndeplinirea acestui obiectiv, adică mai bine de jumătate de milion de euro.

8. Nu-şi ascunde sentimentele

Ronaldo are o personalitate sensibilă şi nu se fereşte să-şi arate public sentimentele. Fie că acestea sunt pozitive sau negative, starul exprimă întotdeauna şi pe teren şi în afara lui ceea ce simte: râde, se enervează, plânge şi se bucură. Ca aproape orice om.

9. Sare mereu în ajutor. Chiar şi pentru un adversar

Ultima dovadă în acest sens este episodul de la Cupa Mondială din Rusia, din meciul Portugaliei cu Uruguay: când atacantul advers Edinson Cavani a suferit o accidentare serioasă şi abia mai putea pune un picior în pământ, Ronaldo s-a dus şi l-a sprijinit pe umărul său, ajutându-l să meargă spre banca acestuia de rezerve.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md