16:19:15 26.04.2024
Stiri

Rădăcina care reduce glicemia, PROTEJEAZĂ ficatul de toxine și REDUCE colesterolul

Știri 22.07.2018 12:03 Vizualizări4350 Autor: Ziarul National
Rădăcina care reduce glicemia, PROTEJEAZĂ ficatul de toxine și REDUCE colesterolul sursa: google.ro


Datorită unor acizi cu proprietăți detoxifiante, rădăcina de brusture stimulează funcția hepato-biliară și apără organismul de efectele unor substanțe nocive precum tutunul și alcoolul.

În volumul „Ghidul plantelor medicinale și aromatice de la A la Z“, dr. farmacist Ovidiu Bojor precizează: „Prin conținutul său bogat în acizi cafeilchimici, rădăcina de brusture are proprietatea de a proteja ficatul confruntat cu mulți agenți hepato-toxici“.

Despre beneficiile rădăcinii de brusture, fitoterapeuții spun că, prin compoziția de săruri de potasiu, vitamine din complexul B, uleiuri volatile și tanin, brusturele este unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului. Cercetările au dovedit că rădăcina de brusture are proprietatea de a reduce puternic nivelul zahărului din sânge. De aceea, fitoterapeuții recomandă terapia cu ceai din rădăcină de brusture mai ales bolnavilor de diabet.

„În ceea ce privește acțiunea hipoglicemiantă, aceasta se datorează conținutului foarte ridicat de inulină, privează pacientul de gustul dulce, care nu se reabsoarbe în organism. Reduce și absorbția glucozei în organism”, notează dr. farmacist Ovidiu Bojor în lucrarea menționată.

Rădăcina de brusture reduce absorbția intestinală de colesterol și a lipidelor. Aceste acțiuni au fost demonstrate științific, justificând utilizarea rădăcinii de brusture în cazul pacienților predispuși la boli cardiovasculare. În acest scop se utilizează ceaiul din rădăcină de brusture, preparat din două lingurițe de plantă mărunțită la o cană cu apă. Se beau două căni pe zi, potrivit dr. Ovidiu Bojor.

Datorită acțiunii diuretic-depurative și detoxifiante, rădăcina de brusture acționează benefic în diferite boli de piele: acnee, dermatite seboreice, furunculoze. Se utilizează extern sub formă de decoct concentrat, preparat din două linguri de rădăcină de brusture mărunțită la o cană cu apă, pentru aplicații locale, combinat cu tratament intern. Tot extern, se adaugă în diverse loțiuni pentru regenerarea și stimularea creșterii părului și în arsuri.

Fiind un puternic revulsiv, decoctul din rădăcină de brusture se utilizează sub formă de frecții în dureri reumatice și articulare!

Sursa: cyd.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md