23:43:27 26.04.2024
Stiri

Municipiul Arad, aproape de înfrăţirea cu sectorul Râşcani al municipiului Chişinău

Social 21.07.2018 12:30 Vizualizări2250 Autor: Ziarul National
Municipiul Arad, aproape de înfrăţirea cu sectorul Râşcani al municipiului Chişinău Ghid Turistic
Municipiul Arad


Municipiul Arad este aproape de înfrăţirea cu sectorul Râşcani al municipiului Chişinău, proiectul de hotărâre privind această înfrăţire urmând să fie adoptat în curând, a anunţat primarul Aradului, Gheorghe Falcă, într-o conferinţă de presă susţinută vineri.

Potrivit sursei citate, demersurile în acest sens au demarat la începutul lunii martie, când Nicolae Balaur, pretorul sectorului Râşcani, solicita Primăriei Municipiului Arad sprijinul necesar pentru stabilirea relaţiei de înfrăţire între municipiul Arad şi sectorul municipiului Chişinău, Republica Moldova, pe care îl conduce.

„Răspunsul municipalităţii arădene a fost unul pozitiv, imediat fiind demarate procedurile de înfrăţire. Odată obţinute avizele favorabile din partea Ministerului Afacerilor Externe şi a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, s-a trecut la elaborarea unui proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii acestui acord de înfrăţire", a declarat Gheorghe Falcă, citat de Agerpres.

Edilul Aradului a precizat că următorul pas îl constituie parcurgerea, de către proiectul de hotărâre, a procedurii de transparenţă decizională, după care proiectul de hotărâre va trebui să obţină votul consiliilor locale ale celor două oraşe.

Obiectivele declarate ale acestui acord de înfrăţire sunt intensificarea relaţiilor de colaborare în domenii de interes comun (cultural, artistic, ştiinţific, educativ, sportiv, economic, social, protejarea mediului, administraţie publică locală), dar şi dezvoltarea unei cooperări în vederea punerii în valoare a patrimoniului celor două localităţi, şi respectiv accesării de programe de finanţare lansate de Uniunea Europeană.

„Sperăm ca de zilele Aradului (perioada 17 - 26 august a.c.. n.red.), să semnăm împreună cu reprezentanţii sectorului Râşcani primele documente de înfrăţire şi apoi, pe baza relaţiilor pe care le avem, să efectuăm prima vizită la Rîşcani, cu o delegaţie care să reprezinte mediul universitar, partea culturală şi partea economică a municipiului Arad. Ne bucurăm că reuşim să avem o astfel de colaborare şi o astfel de înfrăţire, mai ales că ea se realizează în anul Centenarului", a adăugat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Menționăm că Pretura sectorului Râşcani a încheiat până acum un acord de înfrăţire cu oraşul Năvodari, unul de colaborare cu municipiul Târgu Mureş şi o înţelegere de cooperare cu oraşul Şimleul Silvaniei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md