11:49:47 19.03.2024
Stiri

„În PPDA, condus de Andrei Năstase, s-au oploșit o puzderie de indivizi cu antecedente PENALE”. Cine a lansat aceste acuzații și ce dovezi prezintă

Partide/Comunicate 19.07.2018 17:20 Vizualizări1094 Autor: Ziarul National
„În PPDA, condus de Andrei Năstase, s-au oploșit o puzderie de indivizi cu antecedente PENALE”. Cine a lansat aceste acuzații și ce dovezi prezintă publika.md


În rândurile Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, condus de Andrei Năstase, s-ar fi înscris mai multe persoane cu antecedente penale. Așa scrie într-un material publicat astăzi de publika.md.

„PPDA, condus de autoproclamatul justiţiar Andrei Năstase, îşi confirmă cu brio reputaţia de formaţiune în care s-au oploşit o puzderie de indivizi cu antecedente penale. Culmea este că astfel de personaje, certate rău cu legea, au participat şi la o serie de flashmob-uri, derulate în data de 16 iulie, în faţa mai multor Inspectorate ale Poliţiei din ţară”, scrie sursa citată.

„Publika” oferă mai multe exemple, cu date din bazele de date ale Poliției - la Ialoveni, „în „mişcarea de rezistenţă a penalilor” au fost înrolaţi, cetăţenii Gheorghe Băluţel şi Andrei Ermurachi, ambii condamnaţi de judecătoria locală pentru diferite infracţiuni, în anii 2007 şi 2013. Culmea cinismului, acum ei protestează în fața poliției!”

Și printre activiștii PPDA de la Florești ar fi persoane certate cu legea. „Vorbim despre cetăţeanul Victor Maxian, născut în anul 1975 şi cercetat în baza art.264, alin.1 al Codului Penal”.

Și la Nisporeni ar fi activiști ai PPDA, care au fost condamnate. „Este vorba despre Victor Ulinici, condamnat în anul 1998 la 8 ani de puşcărie, pentru tâlhărie. Ca în filme de acțiune, acesta, alături de câțiva complici, a dat buzna peste paznicul de la un depozit de prune uscate, l-au legat de o bară metalică, afară, pe ger, și au furat câteva tone de prune. Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria Nisporeni”, scrie publika.md.

„Nici la Criuleni situaţia nu este mai roz. Între vajinicii manifestanţi pentru demnitate şi adevăr, cercetaţi penal, figurează şi cetăţeanul Anatolie Cotovici.

Aceeaşi situaţie o găsim şi la Drochia. Protestatara Svetlana Conea a fost cercetată penal pentru confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale.

Tot aici o regăsim şi pe ceţăţeanca Maria Gorcea, condamnată în anul 2007, de către Judecătoria Ocniţa, la muncă în folosul comunităţii.

Şi, nu în ultimul rând, vorbim despre Vitalie Babără. Acest membru al „rezistenţei penale” a fost atras la răspundere penală, conform art. 119 al.2 al Codului Penal , şi condamnat la muncă corecţională condiţionată cu reţinerea a 15% din salariu.

Un alt participant activ la manifestaţiile PPDA din Teleneşti, Valeriu Bunduchi, a fost condamnat în 1997, la muncă corecţională condiţionată cu reţinere pe un termen de 4 luni. Tot el a fost condamnat şi în 2014, de către judecătoria Teleneşti, la muncă obligatorie, pentru o altă infracţiune.

În acelaşi raion, individul Gheorghe Josan a fost condamnat în 1999 la privaţiune de libertate pe un termen de 1 an.

Un alt „protestatar penal” din Teleneşti este Leonid Gaşpar, condamnat în 1995 la muncă corecţională condiţionată în 1997, la privaţiune de libertate pe un termen de 2 ani”, mai scrie sursa citată.

Continuarea AICI.

Deocamdată, PPDA nu a venit cu o reacție la publicarea acestui material.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md